Ultima oră

Politia locala inghite Politia comunitara

Raluca Manolache
20 iul 2010 2901 vizualizări
Un pas inainte spre infiintarea Politiei locale. Camera Deputatilor a adoptat înfiintarea Politiei locale, din 2011, cea mai mare parte a politistilor urmind sa provina din rindul actualilor politisti comunitari.

Potrivit proiectului de lege adoptat de deputati, Politia locala va integra compartimentele din aparatul de specialitate al primarului cu atributii in inspectia in constructii, apararea proprietatii publice, combaterea infractiunilor, comertul si evidenta persoanelor. Seful Politiei Comunitare din Focsani, Ion Gheorghe, spune ca odata cu aceasta transformare se va sti cu exactitate ce atributii au politistii comunitari. "Vor fi separate mult mai bine atributiile Politiei Nationale de ceea ce are de facut Politia Locala. Prin faptul ca functionarii din compartimentele de disciplina urbanism, mediu, comert vor fi sub o haina militara va fi o reusita mai mare in recuperea sumelor consemnate prin procesele verbale de contraventie", a precizat Ion Gheorghe. Viitorii politisti locali vor fi pregatiti in scolile Ministerului de Interne, care vor raspunde si de atestarea lor. Ei vor avea un statut si reguli de functionare unitare, urmind sa aiba un singur fel de uniforma. In acest moment, Politia Comunitara din Focsani are 148 de agenti de paza, iar alte 81 de persoane fac parte din rindul functionarilor publici. Ca urmare a restructurarilor anuntate de guvern, numarul politistilor comunitari s-ar putea reduce. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.