Ultima oră

Somerii si bugetarii au scazut incasarile locale

Doina Ganea
14 iul 2010 445 vizualizări
Veniturile proprii ale municipalitatii sint sub nivelul celor de anul trecut ca urmare a cresterii numarului de someri si a diminuarii nivelurilor salariilor la personalul angajat în institutii publice

Criza si-a aratat coltii si la buzunarele focsanenilor. Consilierii focsaneni au luat la cunostinta in cadrul recentei sedinte ordinare despre situatia veniturilor din impozitele si taxele locale atrase la vistieria municipiului in primele cinci luni ale anului. Potrivit situatiei prezentate de directorul economic Natasa Nemes, veniturile insumeaza 71.431,65 mii lei si s-au realizat in procent de 72,52 % fata de prevederile primului semestru si 42,37% fata de prevederile anuale. Veniturile proprii constituite din impozite, taxe locale si cote defalcate din impozitul pe venit s-au incasat intr-un procent de 70,65%, din care cele aferente bugetului local in procent de 74,34%, iar sumele prelevate de la bugetul de stat "" sume defalcate din TVA si subventii 75,65%. Veniturile proprii pe cele cinci luni ale anului 2010 se situeaza sub nivelul incasarilor din aceeasi perioada a anului precedent cu 417 mii lei. "De subliniat este faptul ca din acestea, cotele defalcate din impozitul pe venit sint mai mici cu 961 mii lei urmare a cresterii numarului de someri si a diminuarii nivelurilor salariilor la personalul angajat in institutii publice, in timp ce impozitele si taxele locale se situeaza peste incasarile anului precedent cu 544 mii lei", precizeaza directorul economic al Primariei Focsani, Natasa Nemes. Cheltuielile bugetare insumeaza 71.688,82 mii lei, fiind orientate cu precadere pentru plata salariilor, utilitatilor, ajutoarelor sociale, lucrarilor de gospodarire a orasului, subventiei pentru diferenta pret energie termica livrata populatiei, rambursarilor de rate si dobinzi aferente obligatiunilor municipale precum si pentru investitii. La finele lunii mai 2010, bugetul general consolidat al Municipiului Focsani inregistra un deficit de 257,17 mii lei, deficit acoperit din soldurile inregistrate la finele anului 2009 la bugetele institutiilor finantate partial din bugetul local, a institutiilor finantate integral din venituri proprii si din fondul de rulment. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.