Ultima oră

INTERNATIONAL:Presa in Diagonala:Un barbat american s-a sinucis dupa ce a impuscat mortal cinci persoane; Rusia critica dur politica nucleara a Iranul

Ziarul de Vrancea
13 iul 2010 354 vizualizări
Tribunalul Penal International a emis un mandat de arestare pe numele presedintelui sudanez Omar al-Bashir

Statele Unite si Coreea de Nord isi vor trimite mai multi oficiali militari la o intalnire in zona demilitarizata


Un grup de ofiteri americani de rang inalt se va intalni cu ofiterii nord-coreeni marti, in satul Panmunjom, situat in zona demilitarizata dintre Coreea de Sud si Coreea de Nord, conform Natiunilor Unite. Cele doua parti vor discuta despre cazul scufundarii navei de lupta sud-coreene de pe 26 martie, scrie CNN. Statele Unite vor trimite un grup de colonei la intalnire, deoarece SUA este responsabila pentru fortele de securitate ONU aflate in Coreea. Phenianul a acceptat invitatia la dialog a ONU, intalnirea reprezentand un precursor pentru discutii la nivelul generalilor asupra incidentului care a sporit tensiunile din zona.


Mai mult de 4.200 de persoane au fost evacuate in China dupa ce mai multe diguri au cedat


Autoritatile chineze au evacuat mai mult de 4.200 de persoane in zona estica a tarii dupa ce mai multe diguri au cedat din cauza ploilor torentiale, informeaza agentia de stat Xinhua. Evacuarile au avut loc in provincia Anhui, dupa ce apele raului Bainian au rupt digurile de protectie, scrie CNN. Xinhua informeaza ca deocamdata nu au fost inregistrate victime, iar cei evacuati au fost transportati in zone sigure. Aproape 15 milioane de oameni din 10 provincii travesate de cel mai mare fluviu din China, Yangtze, au fost afectate de inundatiile provocate de ploile torentiale care au inceput pe 8 iulie.


Tribunalul Penal International a emis un mandat de arestare pe numele presedintelui sudanez Omar al-Bashir


Tribunalul Penal International de la Haga (TPI) a emis luni un mandat de arestare pe numele presedintelui Sudanului Omar Hassan al-Bashir pentru instrumentarea genocidului in regiunea Darfur, unde aproximativ 300.000 de persoane au murit din 2003 pana acum. Acuzatia de genocid urmeaza dupa un alt mandat de arestare pentru Bashir emis in martie 2009 pentru crime de razboi si crime impotriva umanitatii. Presedintele sudanez a respins toate acuzatiile TPI, sustinand ca acestea fac parte dintr-o conspiratie vestica. Deoarece curtea de la Haga nu dispune de forte politienesti, Bashir va ramane in libertate cat timp se bucura de protectia tarii sale. Integral pe Reuters.


Un barbat american s-a sinucis dupa ce a impuscat mortal cinci persoane


Un barbat in varsta de 37 de ani din statul american New Mexico a impuscat mortal cinci persoane, printre care se afla si sotia sa, a ranit alte patru si apoi s-a sinucis. Incidentul s-a petrecut in orasul Albuquerque, in sediul companiei Emcore, scrie Reuters. Autorul atacului este un fost angajat Emcore, iar sotia sa lucra in cadrul aceleiasi companii. Conform politiei, motivatia incidentului ar putea fi violenta domestica.


Rusia critica dur politica nucleara a Iranului


Presedentele rus Dmitri Medvedev a declarat luni ca Iranul se afla tot mai aproape de producerea unei bombe atomice, remarci intampinate cu satisfactie la Washington si vazute ca un semn al unitatii internationale impotriva programului nuclear al Teheranului. Comentariile lui Medvedev reprezinta cea mai dura critica a programului nuclear venita din partea Kremlinului, atat in perioada actualului presedinte cat si in cea a predecesorului sau, premierul Vladimir Putin. "Este evident ca Iranul se apropie de potentialul care i-ar permite sa produca arme nucleare. Teheranul nu actioneaza in cel mai bun mod, fiind necesara o deschidere mai mare si o mai buna cooperarea cu AIEA", a afirmat Medvedev. Integral pe Reuters.


de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.