Ultima oră

Turul Vrancei

Raluca Manolache
19 iun 2010 616 vizualizări
Vrancea pe scurt

Tencuiala de pe blocuri ii pune la munca pe pompieri


Dupa ce iarna, pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Anghel Saligny" erau solicitati sa intervina pentru inlaturarea mai multor turturi de gheata care se formau la streasina blocurilor, acum acestia sint chemati pentru tencuiala scorojita de pe blocuri care sta sa cada chiar in capul trecatorilor. Joi, in jurul orei 17.10, un apel primit prin intermediul numarului unic de urgente 112 anunta ca tencuiala unui apartament situat la etajul IV al unui bloc situat pe strada Aleea Stadionului pune in pericol siguranta trecatorilor. Dupa ce au asigurat zona, servantii au actionat cu utilajele din dotare pentru indepartarea pericolului. Locatarii sint sfatuitI sa ia masuri daca blocurile prezinta asemenea probleme. (R. M.)


Eusebiu Martiniuc, cooptat in Consiliul National de Vinatoare


Presedintele Asociatiei Judetene a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vrancea, ing. Eusebiu Martiniuc, va face parte din nou infiintatul Consiliu National de Vinatoare. Devenit realitate in urma unui ordin al ministrului Mediului si Padurilor Laszlo Borbely, consiliul va avea in componenta sase reprezentanti ai autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura, un reprezentant al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, doua persoane din partea unitatilor de invatamint superior cu profil cinegetic, un reprezentant al unitatilor de cercetare cu profil cinegetic si cinci reprezentanti ai gestionarilor fondurilor cinegetice, din care unul din partea administratorului padurilor statului si patru din partea organizatiilor vinatoresti. Din aceasta ultima categorie face parte si expertul silvic Eusebiu Martiniuc, presedintele AJVPS Vrancea. Consiliul se va intruni la solicitarea autoritatii centrale care raspunde de silvicultura. (C. FANARU)


Covrigariile, calcate de inspectorii sanitari


Pentru ca in Focsani au inceput sa apara covrigarii ca ciupercile dupa ploaie inspectorii de la Directia de Sanatate Publica (DSP) au decis sa le faca o vizita inopinata. Intr-o singura zi, inspectorii sanitari au mers in aceste unitati si au verificat daca sint respectate conditiile de igiena. Dr. Mircea Stoenoiu, directorul adjunct pentru control in sanatatea publica, spune ca a fost aplicata o singura sanctiune in valoare de 1.000 de lei pentru ca nu exista apa curenta in sala de productie. De asemenea, unele unitati au primit termen de conformare pentru ca spatiile nu erau delimitate corespunzator, iar carnetele de sanatate fie nu existau, fie nu erau completate. (R. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.