Ultima oră

ESENTIAL:Ministerul Sanatatii a cerut activarea masurilor pentru zilele caniculare

Ziarul de Vrancea
11 iun 2010 417 vizualizări
Ministerul Sanatatii a cerut, vineri, directiilor de sanatate publica, serviciilor de ambulanta si unitatilor de primiri urgente din spitale reactivarea planurilor de masuri pentru zilele caniculare. Decizia a fost luata dupa ce meteorologii au anuntat ca weekendul acesta va fi primul canicular din 2010, cu maxime termice ce pot ajunge pana la 36-37 de grade in zonele de campie.

Intr-o videoconferinta cu personalul care activeaza in serviciile de urgenta, medicul Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, a cerut masuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate. El a solicitat serviciilor de ambulanta alertarea echipajelor si suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere.


Directiile de sanatate publica trebuie sa colaboreze cu autoritatile locale pentru amenajarea punctelor de asistenta a populatiei in caz de nevoie. Pentru acest demers, in cadrul primariilor, a farmaciilor, in dispensare, scoli sau centre comerciale pot fi identificate, amenajate si marcate spatii cu aer conditionat, unde se poate distribui populatiei apa sau ceai. Ministerul Sanatatii a cerut, insa, autoritatilor locale evitarea instalarii de corturi in strada, pentru acordarea de asistenta medicala sau distribuirea de apa.


Si unitatile de primiri urgente din spitale au fost atentionate pentru a asigura numarul optim de personal si cantitatea de medicamente necesare in tratamentul afectiunilor specifice caniculei.


Pentru prevenirea incidentelor in aceasta perioada cu temperaturi extreme, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18, sa consume multe lichide, fructe si legume si sa evite consumul bauturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.



de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.