Ultima oră

Nota de plata pentru masa tovaraseasca a PNL - 40.000 de lei

Raluca Manolache
9 iun 2010 1518 vizualizări
Inspectorii sanitar-veterinari spun ca administratorul localului unde au mincat liberalii ajunsi in urma cu doua saptamini la urgente nu are o vina directa, insa a gresit pentru ca nu a cerut documentele de provenienta a alimentelor aduse de cei intoxicati u cazul a fost clasificat de DSP Vrancea drept toxiinfectie alimentara de etiologie neprecizata

Administratorul localului de unde liberalii au plecat cu stomacul intors pe dos s-a ales cu o amenda de 40.000 de lei. Cu toate ca liberalii pusi pe chefuit dupa Conferinta Judeteana de pe 29 mai au venit cu mincarea "de acasa", administratorul punindu-le la dispozitie doar spatiul, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea a conchis ca problema a fost aceea ca nimeni nu s-a intrebat de unde provin alimentele. "Administratorul a pus la dispozitie doar spatiul, iar produsele au fost aduse de utilizator. Desi vina agentului economic nu este una directa, dinsul nu a respectat legislatia privind trasabilitatea produselor, nu s-a asigurat ca produsele respective sint certificate sanitar-veterinar si nici nu a solicitat documentele de provenienta a acestora, de aceea a fost amendat cu 40.000 de lei. Cazul nu este unul grav, mai ales ca sursa este nedeterminata. Probele prelevate din brinza si carnea care s-a servit au stabilit ca nu acestea au produs contaminarea. Astfel, in urma analizelor de laborator nu a fost depistata existenta vreunei bacterii sau a unui germen ce putea produce toxiinfectia", ne-a spus medicul veterinar Iulian Cucoli, purtatorul de cuvint al DSVSA. Se pare ca administratorul localului a contestat amenda primita in urma procesului verbal intocmit de inspectori. Dupa masa copioasa care a constat in aperitive si fripturi, 30 de liberali au ajuns la Spitalul de Urgenta "Sf. Pantelimon", insa doar patru dintre acestia au necesitat internarea. Pe fir au intrat si inspectorii sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) care au prelevat probe din alimentele gasite. Cu toate acestea, legislatia i-a impiedicat pe acestia sa stabileasca care a fost sursa de imbolnavire. Concluzia anchetei a fost ca "evenimentul sa fie clasificat toxiinfectie alimentara de etiologie neprecizata". "S-a constatat in doua probe prezenta unui numar de stafilococi dar neexistind legislatie nu putem sti care este proba infectanta. De asemenea, in examenul coproparazitologic nu a fost depistat un agent patogenic pentru a putea face o legatura de cauzalitate intre simptomatologia pacientilor si germenul depistat in cele doua alimente (toba si slanina)", ne-a declarat ec. Carmen Gheorghiu, purtatorul de cuvint al DSP. DSP a clasat cazul pentru ca legislatia nu prevede indicatori pentru produsele preparate si servite in unitatile de alimentatie publica, situatie in care nu au avut cu ce compara rezultatele. (N. CRISTEA, R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.