Ultima oră

INTERNATIONAL: Oamenii de stiinta sustin ca 2010 ar putea fi cel mai calduros din ultimii 130 de ani

Ziarul de Vrancea
24 mai 2010 577 vizualizări
2010 ar putea fi cel mai cald an din ultimii 130 de ani, avertizeaza cercetatorii din domeniu. Ei sustin ca in perioada ianuarie-aprilie au fost atinse niveluri-record de temperatura pentru acest interval al anului. Oamenii de stiinta de la Met Office si NASA urmeaza sa publice, in curand, date care arata ca tendinta de crestere a temperaturii va continua pe intreg parcursul anului, scrie Times Online.

"Temperatura globala din ultimele 12 luni a fost cea mai ridicata din ultimii 130 de ani", spune James Hansen, directorul Institutului Goddard pentru Studii Spatiale din cadrul NASA.


"In Europa a fost o iarna rece, dar, la nivel global, perioada ianuarie-martie a fost printre primele cele mai calduroase sapte inceputuri de an din istorie. 2010 are peste 50% sanse sa fie cel mai calduros an din istorie" (din ultimii 130 de ani, de cand temperaturile sunt masurate - n. red), a declarat si Vicky Pope, seful departamentului Schimbari climatice din cadrul Met Office.


Cercetatorii sugereaza ca incalzirea din acest an ar fi puternic legata de schimbarea temporara a curentilor din Pacific - fenomen cunoscut ca El Nino - care a condus la eliberarea unei cantitati mari de caldura din ocean in atmosfera.



de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.