Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
24 mai 2010 1767 vizualizări
Pasapoartele electronice se elibereaza mai repede

Daca vreti sa va faceti pasaport veti avea mai putin de asteptat pina la eliberarea documentului. Institutia Prefectului a anuntat zilele trecute ca termenul de eliberare a pasapoartelor simple electronice s-a modificat, acesta fiind de 14 zile calendaristice de la depunerea cererilor, in loc de 30 de zile, cit a fost initial. Si asta pentru ca multi solicitanti s-au declarat nemultumiti de perioada mare de asteptare, in conditiile in care au venit special din strainatate pentru acest document. De asemenea, termenul de eliberare a pasapoartelor simple temporare va fi de 2 ore de la depunerea cererilor, daca nu sint necesare verificari suplimentare. Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor a emis pina in prezent 2.154 pasapoarte, din care 804 sint pasapoarte simple electronice si 1.350 pasapoarte simple temporare. (M. B.)

Unitati autorizate pentru consultul viitorilor soferi

Unitatile medicale vor trebui sa obtina autorizatie din partea Ministerului Sanatatii pentru a avea competenta de examinare a viitorilor soferi. A fost emis in acest sens un ordin privind stabilirea unitatilor de asistenta medicala autorizate pentru examinarea ambulatorie a candidatilor la obtinerea permisului de conducere si a conducatorilor de autovehicule si tramvai. Astfel, dupa ce ordinul va fi publicat in Monitorul Oficial, unitatile de asistenta medicala din categoria cabinetelor medicale, a societatilor civile medicale, unitatilor sanitare ambulatorii de specialitate, cabinetelor medicale din ambulatoriul integrat al spitalelor, centrelor de diagnostic si tratament, centrelor medicale care au in structura specialitati ca medicina interna, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie si care se afla in contract cu casele de asigurari de sanatate pot depune dosare in vederea autorizarii la directiile de sanatate publica, dupa cum informeaza Ministerul Sanatatii. (R. M.)


Mai putine nunti, dar mai multi copii


In Vrancea, in luna martie a.c., comparativ cu luna precedenta, evolutia principalelor fenomene demografice a fost caracterizata de scaderea divortialitatii si a nuptialitatii. In acelasi timp, natalitatea si mortalitatea au inregistrat cresteri. Decesele sub 1 an au crescut in luna martie (7 decese) fata de cele inregistrate in februarie 2010 (4 decese). în luna lui Martisor s-au nascut 306 copii, cu 42 mai multi decit in luna anterioara si cu trei mai putini fata de luna martie 2009. Si decesele au crescut in martie, inregistrindu-se 441, cu 30 mai multe fata de februarie si cu noua mai putine fata de perioada corespunzatoare a anului 2009. "Deoarece in luna martie 2010 numarul deceselor a fost mai mare decit cel al nascutilor-vii, s-a inregistrat un spor natural negativ de 135 persoane", spun cei de la Directia Judeteana de Statistica. De asemenea, in martie a scazut numarul nuntilor, dar si al divorturilor. La oficiile de stare civila s-au inregistrat 59 casatorii, cu patru mai putine fata de februarie, iar prin hotariri judecatoresti definitive s-au pronuntat 44 divorturi, in scadere cu 17 fata de luna precedenta. (M. B.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.