Ultima oră

INTERNATIONAL:Presa in Diagonala: Presedintele interimar conduce in sondajele de opinie pentru alegerile din Polonia

Ziarul de Vrancea
15 mai 2010 428 vizualizări
Fost ministrul britanic injunghiat la biroul sau; Trei bombe au explodat vineri la un teren de sport din nordul Irakului

Naveta spatiala Atlantis a decolat pentru ultimul zbor programat


Naveta, care transporta o echipa de sase astronauti veterani, un modul de andocare rus si piese de schimb, a fost lansata in spatiu vineri intr-o misiune de atasare a unui modul la Statia Spatiala Internationala (SSI). Naveta spatiala, cu o misiune care va durata 12 zile, parcurge cel de-al 32-lea zbor, ultimul programat dupa un sfert de secol de explorare, anunta New York Times.


Presedintele interimar conduce in sondajele de opinie pentru alegerile din Polonia


Liberalul Komorowski, presedintele Camerei inferioare si purtator de cuvant al Parlamentului, desemnat presedinte interimar dupa dezastrul din 10 aprilie, a obtinut peste 50% din preferintele participantilor la doua sondaje, devansandu-l pe Jaroslaw Kaczynski, fratele geaman al regretatului presedinte, informeaza AFP.


Fost ministrul britanic injunghiat la biroul sau


Parlamentarul Stephen Timms, fost ministru in guvernul anterior, a fost injunghiat la biroul sau din estul Londrei, au declarat vineri reprezentantii politiei. Timms a fost dus la un spital local, dar ranile sale nu sunt atat de grave incat viata sa-i fie pusa in pericol, a anuntat un purtator de cuvant al Partidului Laburist. Politia a arestat o femeie in varsta de 21 de ani suspectata in acest caz, informeaza Reuters.


Haos si violenta in capitala Thailandei


Situatia s-a inrautatit vineri in Bangkok, dupa ce 8 persoane au fost ucise si 101 ranite, in confruntarile dintre autoritatile guvernamentale si protestatarii gruparii Camasile Rosii. Tensiunile au fost agravate dupa ce joi un lider al gruparii a fost ranit la intrarea in capitara Thailandei. Printre cei raniti se numara si un jurnalist francez care a fost impuscat in picior, anunta CNN.


Trei bombe au explodat vineri la un teren de sport din nordul Irakului


Cel putin 10 persoane au fost ucise si alte 120 ranite in timpul unui meci de fotbal desfasurat in orasul Tal Afar, situat la granita cu Siria. Prima bomba a fost detonata imediat dupa finalul meciului, apoi o masina capcana a explodat in mijlocul unui grup format din suporteri si jucatori. In urma panicii declansate, doi atacatori si-au activat centurile explozive in centrul multimii de oameni. Atacul coincide cu declaratia noului lider Al Qaeda in Irak, care a avertizat ca vor urma "zile negre udate cu sange", informeaza FoxNews.


Liderul opozitiei din Venezuela a fost eliberat din inchisoare pana la proces


Politicianul care a fost inchis dupa ce a criticat guvernarea de stanga a presedintelui Hugo Chavez a fost eliberat joi din inchisoare in asteptarea procesului. El a fost acuzat de instigare publica si raspandirea de informatii false. O acuzatie impotriva lui Oswaldo Alvarez Paz a fost retrasa saptamana trecuta, iar eliberarea sa din inchisoare a fost deja anticipata. Celelalte acuzatii au ramas valabile, dar nu se stie inca data procesului sau, scrie CNN.



de Mircea Barzoi HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.