Ultima oră

Motociclistii, spaima soferilor pe sosele

Dan Chiriac
13 mai 2010 778 vizualizări
Numai in luna aprilie s-au produs patru accidente din vina celor care ruleaza pe doua roti

Numarul accidentelor de circulatie produse din vina celor care se deplaseaza cu mopedele sau motocicletele a crescut foarte mult in primele trei luni ale anului, dupa cum atrage atentia Politia Rutiera. La nivel national, in doar 90 de zile, s-au inregistrat 117 accidente grave in care cinci persoane si-au pierdut viata, 30 au fost ranite grav si alte 100 au fost ranite usor. Cauzele care au stat la originea producerii acestor accidente au relevat adoptarea unui comportament agresiv in conducere de catre conducatorii pe doua roti, manifestat indeosebi prin nerespectarea regimului legal de viteza, conducerea sub influenta alcoolului, lipsa experientei in conducere sau a castii de protectie. Tocmai din aceste motive, in perioada aprilie - noiembrie 2010, la nivel national se desfasoara o campanie pentru diminuarea riscului rutier si preintimpinarea unor evenimente grave in rindul conducatorilor de mopede si motociclete. La nivelul judetului Vrancea, in luna aprilie 2010 au fost desfasurate activitati de informare si educare a conducatorilor de mopede cu privire la conduita si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a circula in siguranta pe drumurile publice, dupa cum transmite biroul de presa al Politiei. In aceasta perioada au fost aplicate 704 sanctiuni contraventionale. 200 de conducatori de mopede si motociclete au primit sanctiune pentru lipsa castii de protectie, 85 pentru lipsa atestatului de cunoastere a regulilor de circulatie, iar 10 au fost depistati conducind sub influenta alcoolului. In aprilie, in Vrancea a fost inregistrat un singur accident grav de circulatie produs din vina unui conducator de moped. Un batrin de 70 de ani, din Focsani, a fost ranit grav dupa ce a patruns pe DN 2, fara a acorda prioritate de trecere unui conducator auto. Trei conducatori de mopede au produs alte trei accidente usoare la Gugesti, Vidra si Chiojdeni. Unul dintre acestia era baut si nu purta casca de protectie. In perioada urmatoare lucratorii de politie rutiera si politistii de la posturi vor avea in atentie respectarea legislatiei in vigoare de catre aceasta categorie de participanti la trafic. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 9 ore, 27 minute, 17 secunde
Un MOPED, doua MOPEDURI! Pe vremea mea, invatamantul primar era gratuit. N-ati beneficiat? Pacat...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.