Ultima oră

Martis ramine in arest

Ciprian Fânaru
11 mai 2010 888 vizualizări
Magistratii Tribunalului Arges au respins ca neintemeiata cererea de eliberare provizorie sub control judiciar depusa de arbitrul focsanean Marius Martis u miine se va judeca si cererea similara depusa de avocatii lui Ionica Serea

Arbitrul focsanean Marius Martis, arestat preventiv pentru complicitate la luare si dare de mita, ramine in arest dupa ce magistratii Tribunalului Arges au respins, ieri, ca neintemeiata cererea de eliberare provizorie sub control judiciar depusa de acesta la sfirsitul saptaminii trecute. Marius Martis a fost adus, luni, la Tribunalul Arges, incatusat si sub escorta. Avocatul lui Marius Martis a cerut in cadrul sedintei cercetarea arbitrului in stare de libertate, motivind ca acesta nu prezinta pericol social si precizind ca clientul sau va respecta toate masurile pe care judecatorii le vor stabili. Potrivit reprezentantilor Tribunalului Arges, magistratii au respins ca neintemeiata cererea de eliberare provizorie sub control judiciar depusa de Marius Martis, astfel ca acesta ramine in arest. Avocatii pot contesta decizia magistratilor in termen de 24 de ore de la pronuntare, recursul urmind sa se judece la Curtea de Apel Pitesti. De asemenea, avocatii fostului arbitru de fotbal Ionica Serea, arestat preventiv pentru luare de mita in acelasi dosar, au depus, luni, la Tribunalul Arges, o cerere de liberare provizorie sub control judiciar, judecarea acesteia fiind programata pentru 12 mai.


Penescu si Facaleata au fost arestati din nou


Ieri dupa-amiaza, finantatorul FC Arges Cornel Penescu a fost retinut pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, sub acuzatia de dare de mita. Fostul director al societatii PIC Liviu Facaleata a fost retinut si el ieri dupa-amiaza, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, de catre procurorii anticoruptie, pentru dare de mita in forma continuata. Potrivit unor surse judiciare, Facaleata a fost audiat, luni, de catre procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA in dosarul in care au fost arestati preventiv fostul arbitru Ionica Serea si arbitrul de Liga I Marius Martis, aflati in arest preventiv. Cornel Penescu si Liviu Facaleata s-au aflat si vinerea trecuta la DNA Pitesti, unde au fost audiati tot in legatura cu dosarul de coruptie in care Marius Martis si Ionica Serea au fost arestati preventiv. Pe 30 aprilie, arbitrul de fotbal de Liga I Marius Martis si fostul arbitru Ionica Serea au fost retinuti de procurorii anticoruptie, apoi arestati preventiv, pentru 29 de zile, de judecatorii Tribunalului Arges. Ionica Serea a fost arestat preventiv pentru luare de mita, in timp ce Marius Martis a fost arestat preventiv pentru complicitate la dare si luare de mita. Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, in 18 martie 2009, Ionica Serea, in calitate de arbitru de fotbal in cadrul Comisiei centrale a arbitrilor - organism al FRF, ar fi primit 21.000 de dolari de la Gheorghe Cornel Penescu, prin intermediul lui Marius Martis si a lui Liviu Facaleata, directorul societatii PIC. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.