Ultima oră

AFACERI:Mihai Tanasescu (FMI): Avem bani pentru infrastructura si nu putem sa-i cheltuim iar la sfarsitul anului ii folosim pentru salarii si al

Ziarul de Vrancea
1 mai 2010 695 vizualizări
Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat vineri, 30 aprilie ca perceptia oamenilor de afaceri pentru 2010 este mai mult negativa decat pozitiva, de aceea "revenirea din criza va fi una timida".


Acesta a mai spus ca "diminuarea cheltuielilor curente este mai mult decat lucrul cel mai important pentru Romania" si ca mesajul pe care il adreseaza mediului de afaceri este: "Adaptati cererea interna cu produse care se pot fabrica in Romania".


Mihai Tanasescu a explicat ca "nu am scapat de aceasta problema a inflatiei, riscuri si presiuni inflationiste exista. Inflatia este una de tip structural in Romania, fara continuarea reformelor structurale va duce la o tendinta crescatoare. Presiunile inflationiste sunt si pe plan extern, preturile la petrol, probabil va avea o tendinta crescatoare, preturile la produse alimentatare au tendinta crescatoare".


Acesta a mai adaugat ca mesajul sau este unul de regandire a tipului de model "care sa nu conduca neaparat la un consum finantat extern: Adaptati cererea interna cu produse care se pot fabrica in Romania!"




Mihai Tanasescu a mai explicat vineri, 30 aprilie, cu ocazia conferintei "Iesirea din criza - perspective economice si politici de raspuns" ca disciplina fiscala este o prioritate in Romania si ca procesul de consolidare fiscala trebuie sa continue. In acest context, el s-a referit la unele declaratiile care sustin abordarea potrivit careia un deficit bugetar crescut este justificat daca astfel se finanteaza investitiile in infrastructura.


de Ioana Morovan HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.