Ultima oră

Serea si Martis au fost arestati pentru 29 de zile

Dan Chiriac
1 mai 2010 2258 vizualizări
Potrivit procurorilor DNA, Ionica Serea ar fi primit suma de 21.000 de dolari pentru a avantaja echipa FC Arges in partida cu Steaua u la rindul sau, Marius Martis este acuzat ca ar fi intermediat discutia intre Serea si Penescu u culmea, Serea a arbitrat aproape perfect acel meci, acordind un penalty pentru bucuresteni, la scorul de 1 - 1

Procurorii anticorutie au facut public ca retinerea celor doi arbitri focsaneni in dosarul "Penescu 2" are legatura cu meciul dintre FC Arges si Steaua, incheiat cu scorul de 2 - 2. Culmea este ca Ionica Serea a arbitrat bine acel joc si a acordat un penalty pentru bucuresteni la scorul de 1 - 1, ratat de Ogararu. Steaua a condus cu 2 - 1 pina in minutul 88 si ar fi cistigat acel joc daca nu ar fi existat imensa gafa a portarul Zapata. Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie spun ca cei doi arbitri ar fi intrat in contact cu Cornel Penescu inaintea partidei respective, iar Serea ar fi luat 21.000 de dolari pentru a avantaja echipa pitesteana, tranzactia fiind intermediata de Marius Martis. "La data de 18 martie 2009, inculpatul Serea Ionica, in calitate de arbitru de fotbal in cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor, a primit suma de 21.000 USD de la invinuitul Penescu Gheorghe Cornel, prin intermediul inculpatului Martis Marius Marian si al invinuitului Facaleata Liviu Ilie. Aceasta suma de bani a fost data pentru ca inculpatul Serea Ionica, in calitate de arbitru delegat de Federatia Romana de Fotbal sa arbitreze partida dintre cluburile Fotbal Club Arges Pitesti si Fotbal Club Steaua Bucuresti, disputata la data de 20 martie 2009, sa faciliteze ca echipa Fotbal Club Arges Pitesti sa obtina un rezultat favorabil in meciul pe care urma sa-l dispute cu echipa Fotbal Club Steaua Bucuresti si, de asemenea, pentru ca jucatori din cadrul echipei din Pitesti sa nu primeasca sanctiuni disciplinare - "cartonas galben" sau "cartonas rosu", iar astfel de sanctiuni sa fie aplicate fotbalistilor din echipa adversa", se arata in comunicatul Serviciului Teritorial Pitesti. De mentionat si faptul ca, la data jocului, in martie 2009, Serea era si antrenor principal al formatiei de Liga a treia FC Panciu.


Turnati de colegi?


In aceste conditii, procurorii DNA il acuza pe fostul arbitru FIFA Ionica Serea de luare de mita, in timp de colegul Marius Martis este invinuit pentru complicitate la dare si luare de mita. Cauza este disjunsa din primul dosar "Penescu" si este posibil ca cei doi arbitri sa fi fost "turnati" la DNA de catre alti arbitri care au trecut pe acolo in timpul cercetarilor din primul dosar. Ieri, procurorii l-au acuzat din nou pe Cornel Penescu pentru o noua fapta de coruptie, dupa ce acesta a fost eliberat in urma cu o luna din arest. In primul dosar "Penescu", aflat deja pe masa instantei de judecata, numele centralului Marius Martis a aparut in calitate de martor. Acesta era pomenit in mai multe discutii telefonice dintre Cornel Penescu si Florin Prunea. In schimb, numele lui Serea a aparut doar tangential in primul dosar, in care au fost arestate opt persoane.


Incatusati la Tribunalul Arges si retur in arest


Marius Martis a fost retinut joi seara, pentru 24 de ore, dar la iesirea din sediul DNA Pitesti a declarat ca se simte nevinovat. "Nu pot raspunde eu pentru un meci pe care l-a condus Serea", a declarat fugitiv Martis, care avea catusele la miini si a fost urcat cu forta in duba politiei. Acesta si-a petrecut noaptea in arestul IPJ Arges, la fel ca si Ionica Serea. Cei doi au dormit in celule separate pentru a nu putea comunica pe marginea cazului in care sint invinuiti. Ieri, arbitrii focsaneni au fost dusi in jurul orelor 11.00 de la sediul IPJ Arges la Tribunalul Arges, unde procurorii anticoruptie au cerut arestarea pentru 29 de zile. Cei doi au fost coboriti din duba politiei si au fost insotiti fiecare de cite un agent de politie. Cu catusele la miini, cei doi s-au declarat nevinovati. "Nu sint vinovat", le-a spus Serea reporterilor, inainte de a intra in sala de judecata. Marius Martis spera sa fie judecat in stare de libertate, in conditiile in care este acuzat doar de complicitate. Sedinta de judecata a durat doua ore, timp in care avocatii au incercat sa-i convinga pe judecatori ca cei doi nu reprezinta un pericol social si pot fi cercetati in stare de libertate. In cele din urma, arbitrii focsaneni au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. O data cu decizia instantei, lui Serea i-a fost suspendat contractul de munca pe care il avea incheiat ca si agent de paza la Penitenciarul Focsani. "Avind in vedere incheierea pronuntata de Tribunalul Arges si mandatul de arestare preventiva emis pe numele agentului de penitenciare Ionica Serea, conducerea Penitenciarului Focsani a dispus suspendarea din functie a functionarului public, conform Legii 239/2004 privind statutul functionarilor publici cu statut special din Administratia Nationala a Penitenciarelor. Masura este valabila pe perioada arestarii preventive. In aceasta perioada functionarul public cu statut special nu beneficiaza de nici un drept prevazut de Statutul functionarilor publici din ANP", au precizat oficialii Penitenciarului Focsani. La iesirea din Tribunal, Serea s-a abtinut sa faca vreo declaratie, in timp ce Martis a continuat sa-si sustina nevinovatia. "Am incredere in justitie si in Dumnezeu!", a afirmat Martis. Cei doi vor declara recurs impotriva hotaririi Tribunalului Arges, dar acesta nu va fi judecat mai devreme de luni. Alaturi de cei doi se afla si familiile, care incearca sa-i ajute in limita posibilitatilor.


Silenzio stampa"¦


Lumea fotbalului din Focsani a ramas fara cuvinte dupa arestarea celor doi arbitri focsaneni. Cum vorbim de doua persoane influente, nimeni nu a dorit sa comenteze oficial situatia, poate si pentru faptul ca traim intr-un judet mic, in care toata lumea se cunoaste cu toata lumea. Arbitrii din Colegiul Vrancea, condus de Marius Martis, au discutat intens pe marginea arestarii sefului lor si asteapta deznodamintul cazului inainte sa ia o decizie. Mai multi arbitri s-au adunat dupa etapa de joi din Liga a patra si au urmarit impreuna relatarile televiziunilor. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 14 ore, 24 minute, 9 secunde
Care lumea fotbalului din vn? Mafia se pregateste de...interviu. Si mai sunt pe lista...Prima victorie
, acum 739399 zile, 14 ore, 24 minute, 9 secunde
SONDAJ DE OPINIE : A festelit-o infractorul cel mic sau il "scoate" infractorul cel mare ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.