Ultima oră

LIFE:Utile: Adevarat si fals despre alimentele bio; Supa instant da celulita. Pericolul mancarii din conserve sau plic

Ziarul de Vrancea
28 apr 2010 419 vizualizări
Cum iti protejezi copilul de divortul prin care treci; Ardeiul iute, solutie impotriva durerii

Cum stii daca ai hipertensiune


Durerile de cap, oboseala si pocniturile in urechi pot fi cauzate de cresterile tensiunii arteriale. Peste 40 la suta din romani sufera de hipertensiune arteriala, potrivit statisticilor. Depistarea ei precoce permite luarea unor masuri care o pot tine sub control.Tensiunea arteriala este reprezentata de un cuplu de valori tensionale, sistolica si diastolica, scrie Adevarul.


Ciocolata "" cauza sau tratament al depresiei


Persoanele care sufera de depresie mananca mai multa ciocolata, iar cantitatea consumata creste in functie de gravitatea bolii. Aceasta este concluzia la care au ajuns un grup de cercetatori de la Universitatea California (SUA), informeaza AFP. "Studiul confirma vechea ipoteza potrivit careia oamenii consuma ciocolata cand sunt deprimati", spune Beatrice Golomb, profesor adjunct la facultatea de Medicina a Universitatii California din San Diego, coautor al unui studiu aparut in Archives of Internal Medicine, scrie Gandul.


Ardeiul iute, solutie impotriva durerii


Un medicament pentru dureri facut din substante continute de ardeiul iute ar putea fi pus la punct in viitor. Organismul uman contine o substanta similara capsaicinei (care se gaseste in ardeiul iute), iar blocarea producerii acestei substante poate opri durerea cronica, arata cercetarile efectuate de o echipa de la Universitatea din Texas, scrie EvZ.


Adevarat si fals despre alimentele bio


Nu toate produsele ecologice sunt obtinute la fel, iar calitatile alimentelor etichetate cu sigla "natural" nu echivaleaza cu ale celor "bio". Pentru ca un aliment sa fie considerat biologic trebuie sa nu fie tratat cu produse chimice si sa aiba pe ambalaj metoda de productie folosita si sigla organismului de certificare.La noi in tara se produc aproximativ 250 de tipuri de alimente ecologice, 80 la suta din produsele bio de pe piata fiind de import, scrie Adevarul.


Supa instant da celulita


Pericolul mancarii din conserve sau plic. Traim intr-o era a vitezei, iar dieta noastra are la baza numai preparate care se gatesc in mai putin de cinci minute. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia asupra faptului ca o alimentatie bazata pe astfel de preparate duce la aparitia diferitelor afectiuni, printre care hipertensiunea, celulita, starea de oboseala si scaderea puterii de concentrare, scrie Gandul.


Cum iti protejezi copilul de divortul prin care treci


Divortul lasa mari dureri in vietile celor care au decis sa plece pe carari diferite si, ce e mai grav, el are in mod inevitabil un efect profund asupra copiilor. Despartirea parintilor poate lasa copilului rani psihologice aproape de nevindecat, insa acest lucru depinde foarte mult de modul in care parintii stiu sa faca fata situatiei. Cei mai multi copii reactioneaza la divortul parintilor prin manifestarea unor semne de suferinta, mai mult sau mai putin vizibile, scrie Romania libera.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.