Ultima oră

Transportatorii s-au plins de piraterie

Doina Ganea
24 apr 2010 3473 vizualizări
Noi trebuie sa inventam legi pentru toate inventiile romanilor , au raspuns nemultumirilor responsabilii de la Autoritatea Rutiera Romana

Transportatorii vrinceni s-au intilnit ieri cu reprezentantii Autoritatii Rutiere Romane. Deputatul PD-L Alin Trasculescu, inspectorul sef al ARR Nicu Tanase si directorul Serviciului Licente din cadrul Ministerului Transporturilor, Daniela Dobrila, le-au vorbit angajatilor scolilor de soferi, taximetristilor, transportatorilor de marfa si de persoane despre noile reglementari legislative in acest domeniu. Accentul discutiilor s-a pus pe aparitia noii roviniete, invazia pirateriei si noile controale ce se pregatesc pentru combaterea acesteia. Transportatorii vrinceni s-au aratat in primul rind nemultumiti de concurenta neloiala care le este facuta, la limita legii de catre colegii lor, plingindu-se ca in acest ritm, in curind, cei cinstiti vor da faliment. Reprezentantii ARR le-au dat dreptate transportatorilor, dar au subliniat faptul ca este destul de greu ca legislativul sa tina pasul cu inventivitatea proverbiala a romanului cind este vorba de eludarea legii. "Noi trebuie sa inventam legi pentru toate inventiile romanilor. Cei din UE, cind le spunem cu ce ne confruntam, ramin socati. Nu le vine sa creada. In UE cetateanul isi cumpara masina 8^1 locuri ca sa se plimbe cu familia, nu sa faca transport ilegal de persoane. Romanul este insa inventiv. Un roman gindeste ceva si noi, alti zece, ne chinuim cum sa combatem", a explicat Daniela Dobrila, directorul Serviciului Licente, dificultatea cu care transportatorii ilegali sint sanctionati. In viitorul apropiat, ARR va fi dodata cu aparatura asemanatoare radarelor pentru eficientizarea controalelor in traseu. "Sistemele acestea sint mobile. Sint montate pe masinile proprii si arata ca un fel de radar. Masinile vor fi in trafic, iar acele dispozitive, prin simpla citire a numarului de inmatriculare a masinii, actioneaza automat baza de date si asa afla daca masina respectiva este cu actele in regula", a spus inspectorul sef al ARR, Nicu Tanase. Vor fi achizitionate 90 de astfel de aparate, fiecarui judet fiindu-i repartizate cite doua, dupa cum au anuntat oficialii ARR. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.