Ultima oră

Cit ne costa un bransament la reteaua de curent electric?

Mihaela Beșleagă
17 apr 2010 34487 vizualizări
Pentru un racord nou la reteaua de energie electrica trebuie sa aveti pusi deoparte intre 950 si 2.000 lei, in functie de tipul de instalatie dorit.

Procedura este destul de simpla, insa aveti de asteptat mai bine de o luna pina cind lucratorii Electrica se vor apuca de treaba. Directorul Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice (SDEE) Focsani ii sfatuieste pe potentialii clienti sa evite intermediarii si sa depuna o cerere direct la Serviciul Energetic de la Electrica, pentru a nu plati mai mult decit face lucrarea. "Ii sfatuiesc pe noii consumatori care doresc racordarea la retea sa mearga direct la Serviciul Energetic, sa astepte raspunsul oficial si sa evite alti intermediari, alte verigi, pentru ca pot ajunge la costuri mai mari. Orice solicitant pentru racordare va primi in maximum 30 de zile solutia de racordare, i se va calcula un tarif de racordare in 10 zile si daca accepta si achita se trece la executia lucrarii", ne-a spus Costica Dodu, directorul SDEE Focsani. Un bransament monofazat, destinat tuturor consumatorilor casnici, cu o putere de 5-6 Kw, va scoate din buzunar 950 lei numai pentru instalatia proprietatea Electrica care se monteaza pe stilp. De la stilpul retelei pina la locuinta consumatorului se considera instalatia de utilizare a abonatului si nu sint incluse cheltuielile in tariful de racordare. Pentru un bransament trifazat, care are o putere mai mare, de 15Kw, veti plati 2.000 lei. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
stanciu, acum 3777 zile, 15 ore, 53 minute, 22 secunde
nustiu dar smecheri de la sadova dolj au bagat lumina cu proiect de foraj put,dar nu au nici put,nici proiect casa nu mai vorbesc de taxa succesiune,pai de sunt prieteni cu primarul,relatii,dar citeste integral
, acum 739399 zile, 7 ore, 42 minute, 58 secunde
DE CE TREBUIE SA MERGEM LA ELECTRICA. ELECTRICA NU FACE LUCRARI CI NUMAI FIRMELE ACREDITATE ! CELE MAI SCUMPE FIRME SUNT SC ELECTRIC TOTAL SRL AL CUMNATULUI DIRECTORULUI SI FIRMA DODO ELECTRIC SRL AL citeste integral
, acum 739399 zile, 7 ore, 42 minute, 58 secunde
Bai nea Giorgi,ce are sula cu ...?Omul ti-a spus clar sa vii la Electrica si sa astepti solutia de la Electrica.Daca vrei sa faci cu cine cred eu,atunci f...e si lasa tu in pace pe altii.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.