Ultima oră

INTERNATIONAL: Senator american: Avem o adevarata problema cu chinezii...Ne iau locurile de munca. Ne iau banii si apoi ne imprumuta

Ziarul de Vrancea
6 apr 2010 384 vizualizări
Senatorul democrat american Arlen Specter a lansat duminica o serie de critici dure la adresa Chinei si a politicii sale economice, acuzandu-i pe chinezi ca ocupa locurile de munca ale americanilor, relateaza AFP.


Reatia vine la o zi dupa anuntul facut cu o zi inainte de secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, privind amanarea unui raport referitor la ratele de schimb ale monedelor straine. Aceasta amanare permite administratiei Barack Obama sa nu declare deocamdata daca China isi manipuleaza moneda, yuanul.


"Avem o adevarata problema cu chinezii", spune Specter. "Ne iau locurile de munca. Ne iau banii si apoi ne imprumuta, si poseda o buna parte din America", a declarat senatorul, care asemenea altor colegi de ai sai solicita Chinei sa reevalueze yuanul.


Amanarea acestui raport, prevazut pentru 15 aprilie, era asteptata dupa anuntul Chinei privind participarea presedintelui Hu Jintao la summitul pe tema securitatii nucleare, care va avea loc la 12 si 13 aprilie, la Washington.


Statele Unite incearca sa convinga China sa accepte impunerea de sanctiuni Iranului pentru programul sau nuclear.


Recent, 130 de membri ai Congresu­lui american au adresat impreuna o scri­soare secretarului Trezoreriei SUA, Timo­thy Geithner, prin care i-au cerut sa catalogheze China drept "manipulator al cursului de schimb", cu scopul de a rezolva dezechi­li­brul comer­tu­l­ui dintre China si SUA prin fortarea aprecierii yuanului.


Din vara lui 2008, yuanul a ramas la aceeasi valoare fata de dolar, ceea ce a declansat in ultimele saptamani nemultumirea parlamentarilor americani. SUA acuza China ca ar mentine intentionat yuanul la un nivel scazut pentru a ajuta exporturile, apreciind ca acest lucru ar fi "contribuit la recesiunea mondiala".





de D.G. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.