Ultima oră

Ajutati Politia sa prinda ucigasul!

Ziarul de Vrancea
26 mar 2010 2561 vizualizări
Ucigasul asistentei Silvia Chirila este inca liber, in ciuda filtrelor instituite in intreg judetul si a sutelor de politisti scosi in strada u semnalmentele date de victima cu ultima suflare sint destul de comune, ceea ce ingreuneaza ancheta dar si intocmirea unui portret robot u ieri, politistii au gasit un cutit insingerat intr-o parcare din apropiere u nu inteleg de ce Cel de Sus ii ia doar pe cei cu adevarate calitati , spune dr. Dan Taban despre mina sa dreapta u in ciuda regretelor, cabinetul medical, ca majoritatea de altfel, era total expus in fata unor raufacatori u te ingrozesti cind stii ca esti locuitor al acestui orasel , spun cititorii nostri

Teroare in judet! Criminalul asistentei Silvia Dorina Marlena Chirila este inca liber, in ciuda faptului ca politistii au impinzit tot judetul si scotocesc fiecare coltisor pentru a-l gasi pe cel descris de victima cu ultima suflare. Chiar daca si Inspectoratele de Politie din judetele invecinate au fost puse in alerta, cercul suspectilor este destul de larg, dat fiind ca semnalmentele sint destul de comune. Ceea ce il scoate in evidenta totusi pe criminalul cu singe rece este cercelul din ureche sau piercingul din sprinceana. Un alt detaliu care ar putea ajuta anchetatorii ar putea fi insa si cutitul gasit ieri in apropierea locului crimei. Astfel, daca se va dovedi ca acesta ar fi arma crimei, expertizele ar putea scoate la iveala si ADN-ul criminalului. Specialistii au explicat ca pe miner ar putea exista inca celule epiteliale, care nu pot fi sterse in totalitate. Pina la concluziile expertizei, anchetatorii spera ca ucigasul sa poata fi reperat. Suspectul este slab ca si conformatie fizica, are 1,70 "" 1,75 m, este saten spre blond si are un cercel in ureche sau un piercing in sprinceana. In seara fatidica era imbracat in blugi, geaca de doc, iar in picioare avea adidasi albi. "Avem citiva zeci de politisti pe teren. Orice persoana care are semnalmentele descrise este condusa la sediul IPJ pentru verificari si audieri", ne-a precizat procurorul de caz Paul Mihaila. Crima a ingrozit nu numai oamenii simpli, ci si pe anchetatori, care nu au mai avut de cercetat de mult timp un asemenea caz. Anchetatorii fac apel la vrincenii care ar putea da indicii care sa-i conduca la autor si le cer oamenilor sa renunte la indiferenta si sa fie mai atenti la ce se intimpla in jurul lor.


Prea putine detalii pentru portretul robot


Politistii nu au putut intocmi portretul robot al asasinului. "Din pacate nu am putut face acest lucru pentru ca avem nevoie de mai multe detalii ale fizionomiei autorului. Inainte de a intra in operatie, femeia nu a putut sa ne dea decit citeva semnalmente sumare, care nu sint suficiente pentru a intocmi un portret robot", ne-a spus Catalina Olteanu, ofiterul de presa al Politiei. Asistenta de 65 ani, din Focsani, a murit miercuri seara dupa ce a fost injunghiata cu un cutit de un tinar necunoscut. Femeia a lucrat mult timp ca asistenta medicala la Spitalul din Focsani, dar de ceva timp lucra la cabinetul stomatologic al medicului Alexandru Taban. Desi zona strazii Aurora, acolo unde s-a produs crima, este una foarte aglomerata, aici fiind multe cabinete medicale, doar un singur martor a vazut ce s-a intimplat. "în momentul agresiunii, femeia se afla in timpul serviciului. La orele 16.00, la cabinet s-a prezentat un tinar de aproximativ 20 - 25 ani, care a solicitat sa i se faca o radiografie dentara, pentru care insa va reveni peste aproximativ 2 ore. în jurul orelor 18.00, tinarul a revenit la cabinet, a patruns in interior, unde se afla numai asistenta si a injunghiat-o de doua ori cu un cutit, in zona lombara dreapta, dupa care a fugit. Femeia a iesit in graba din cabinet si, strigind dupa ajutor, s-a indreptat spre o farmacie din zona, de unde a si fost transportata la spital, decedind la scurt timp", au rezumat politistii agresiunea in urma careia a murit femeia. Familia a primit cu greu vestea mortii violente a acesteia. Sotul sau, Aurel Chirila, s-a ocupat ieri de formalitatile pentru scoaterea trupului sotiei sale de la morga. Socat de cele intimplate, acesta nu a dorit sa vorbeasca despre incident.


"A injunghiat-o si a fugit"


Cadrele medicale sint in doliu dupa crima oribila petrecuta miercuri seara. Moartea asistentei, o femeie cu multe calitati umane si profesionale, cum o descriu cei ce o cunosteau, este deplinsa de familie, prieteni si colegi de breasla. Femeia s-a stins din viata miercuri seara pe masa de operatie chiar daca o echipa de medici de la Spitalul Judetean din Focsani a incercat sa o salveze. Aceasta a pierdut mult singe dupa ce criminalul i-a aplicat doua lovituri de cutit, pe care l-a si rasucit in rana pentru a se asigura ca victima va pieri. "A venit in soc hemoragic grav, la un interval de timp destul de mare dupa incident. A fost atinsa vena cava, cea mai mare artera din organism, lucru ce face ca hemoragia sa fie foarte puternica. Daca era adusa imediat poate ar mai fi avut o sansa. Era un om care isi vedea de treaba, o colega foarte buna. Toti o regretam", a spus dr. Liviu Petrea, seful sectiei de chirurgie din cadrul Spitalului. De altfel, primul ajutor i-a fost acordat asistentei specializata in radiologie chiar de catre dr. Dan Taban, care a venit intr-un suflet in momentul in care aceasta s-a prabusit in fata farmaciei condusa de sotia sa. Cu toate acestea, se pare ca femeia avea mici sanse de supravietuire, din cauza ranilor grave. "A injunghiat-o si a fugit. Femeia a reusit sa ajunga la farmacie, nu a mai rezistat si a cazut jos. Am gasit-o si i-am acordat primul ajutor. Era un om extraordinar de bun, corect. Nu inteleg de ce Cel de Sus ii ia doar pe cei cu adevarate calitati", a mentionat dr. Alexandru Dan Taban, care crede ca angajata sa a fost victima unei tentative de tilharie pe care a dejucat-o cu pretul vietii.


Tilharie esuata in crima


Cei care au reusit sa stea de vorba cu Dorina Chirila, care a lucrat si la Spitalul din Focsani ca asistent de radiologie, cred ca aceasta a murit in urma unui posibil jaf. Varianta este sustinuta si de dr. Taban, care spune insa ca femeia avea in buzunar doar citeva zeci de lei noi. Hotul nu a mai apucat sa fure pentru ca, dupa ce a fost ranita, victima a reusit sa isi pastreze calmul si sa strige dupa ajutor, fapt care l-a descurajat pe atacatorul care s-a transformat din tilhar in criminal. "Probabil ar fi sperat ca daca o loveste se prabuseste si atunci poate sa actioneze. Fiind stapina pe ea a tipat si el a fugit. A luat cheile, a fugit strigind pe strada "Ajutor!, Ajutor!". A venit la farmacie si a spus ca a fost lovita, injunghiata. S-a prabusit in bratele farmacistului si am chemat imediat Salvarea", ne-a spus farmacista Maria Taban, administratorul unitatii. Femeia avea citiva banuti in buzunar, dar criminalul nu a mai avut timp sa ia nimic. Maria Taban considera ca Piata Moldovei este o zona cu mare risc infractional, iar in zona ar trebui montate camere de supraveghere. Cu toate acestea, cabinetul de radiologie dentara, ca de altfel mai toate cabinetele din oras, nu are nici un fel de masuri de protectie pentru angajati, cum ar fi agenti de paza sau camere de supraveghere video. Dupa acest incident, Politia municipiului Focsani a anuntat ca va demara o serie de verificari la cabinete care sa se finalizeze cu montarea unor asemenea dispozitive care sa descurajeze infractorii de genul celui care a ucis pe strada Aurora. (R. MANOLACHE, N. CRISTEA, D. CHIRIAC)


" Sper sa fie prins acest psihopat"


u "mereu era saraca ingrijorata seara, stia ea de ce", a dezvaluit un cititor al ziarului despre asistenta care a sfirsit miercuri seara


Cititorii Ziarului de Vrancea si-au exprimat regretele fata de cumplita soarta pe care a avut-o asistenta medicala si nu inteleg cum s-a putut intimpla asa ceva in Focsani. "Tragic sa vezi ca se intimpla asa ceva intr-un orasel micut ca Focsaniul. Sper sa fie prins acest psihopat. Am fost si eu acolo acum citeva luni pentru o radiologie, o doamna cu foarte mult bun simt si foarte draguta. Mereu era saraca ingrijorata seara, stia ea de ce. O radiografie costa 10 "" 15 lei, pentru atit sa omori un om? Nu-mi vine sa cred. Dumnezeu sa o odihneasca in pace, si condoleante familiei", spune Emy. Si Vlad H. a dorit sa lase ultimele sale ginduri pentru asistenta ucisa. "Dumnezeu sa o ierte pe doamna Chirila. O femeie cu atit de mult bun simt si atit de prompta cu toti pacientii care au pasit in cabinet. Pacat ca in Romania nu mai exista inchisoarea pe viata. Sincere condoleante familiei!". Si Silll isi arata regretul. "Nu imi vine sa cred. Este foarte trist ce s-a intimplat dar Dumnezeu este mare si va face dreptate. Dumnezeu sa o ierte! Sincere condoleante familiei!". Daca unii cititori s-au limitat sa o omagieze pe asistenta Chirila, alti vizitatori ai site-ului nostru s-au aratat dezamagiti de nesiguranta care se simte pe strazile din municipiu. "In acest mic oras simpla patrulare, plimbare a unor echipaje, descurajeaza foarte mult, insa ei stau ascunsi pina fac schimbul de tura...! Sau patruleaza cu masinile doar pe bulevard sa arate ca fac. Rusinos pentru aceasta politie, care tot timpul urla ca sint in misiune si vor bani si conditii speciale!", spune Mihai. "Nu am crezut ca vor exista vreodata asemenea cazuri in Focsani, acum te ingrozesti cind stii ca esti locuitor al acestui orasel. La ce ne mai putem astepta?", se intreaba retoric si Anca, o alta locuitoare a orasului. (R. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 12

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 22 ore, 15 minute, 32 secunde
Sa se reinstituie pedeapsa cu moartea. Pentru unii nu exista secol 21, civilizatie, nimic. Au ramas la stadiul de primate. Si fara niciun fel obiectii: cand omori cu sange rece, firesc e sa o citeste integral
, acum 739399 zile, 22 ore, 15 minute, 32 secunde
Sadism,asta e tot ce trebuie.Cu mult sadism aplicat unui asemenea nenorocit.Injunghiat,sare...iar injunghiat,apoi sare
, acum 739399 zile, 22 ore, 15 minute, 32 secunde
Cred ca l-as cunoaste, daca l-as vedea pe acest criminal.Am fost in ziua aceea si mi-am facut o radiografie,dupa mine mai erau doua persoane,o tanara si acest retardat .Eu mi-am facut radiografia si citeste integral
, acum 739399 zile, 22 ore, 15 minute, 32 secunde
Ce va spuneam mai zilele trecute, refacute bazele de date cu amprente digitale si dentare la 14 ani cand se da primul buletin si amprentarea si apoi cum se face mai tarziu cand se schimba fizionomia citeste integral
, acum 739399 zile, 22 ore, 15 minute, 32 secunde
Foarte buna idee, Domnule Sandy!Subscriu la petitie, organizati semnarea undeva intr-un loc public si anuntati prin mass media.Dr.Any Drollinger
, acum 739399 zile, 22 ore, 15 minute, 32 secunde
Oraselul nostru nu s-a confruntat cu astfel de fapte...Si mai circula si zvonul ca in oras bantuie o banda de spargatori de prin Vaslui!E jale de cand cu criza asta...Ar trebui politia din focsani sa citeste integral
, acum 739399 zile, 22 ore, 15 minute, 32 secunde
M-am si mirat astazi cand am vazut atata politie prin oras.Mi-am zis:sunt la datorie sa prinda criminalul.....apoi dezamagire-erau in strada pentru papagalul de Boc.
, acum 739399 zile, 22 ore, 15 minute, 32 secunde
sa fim seriosi...cati barbati blonzi cu cercel nu sunt?nu mai au alte ndicii sau au ales pt moment sa taca.
, acum 739399 zile, 22 ore, 15 minute, 32 secunde
ai putea sa faci o descriere ceva?daca da credca ai putea merge la politie ai fi de mare ajutor.
, acum 739399 zile, 22 ore, 15 minute, 32 secunde
STIATI CA IN URMA CU O SAPT S-AU SPART MULTE APARTAMENTE IN BLOCURILE ANL DIN SUD SI BRAILEI, PE BULEV BRAILEI......AU INTRAT PESTE OAMENI IN CASA, AU PLECAT CHIAR CU PLASME IN MIJLOCUL ZILEI TOT IN citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.