Ultima oră

Nu putem amenda soferii pe drumurile unde exista gropi

Dan Chiriac
25 mar 2010 2354 vizualizări
spune comisarul sef Viorel Gheorghe, seful Politiei Rutiere, referitor la soferii prinsi fara rovinieta pe sosele bombardate u 6.000 lei este amenda maxima care poate fi aplicata administratorilor drumurilor pline de gropi

Politia rutiera poate amenda administratorii de drumuri care nu le intretin. Totusi, acest lucru se poate face doar daca se demonstreaza ca aceste sosele au fost lasate de izbeliste cu rea credinta. "Odata cu derularea sezonului rece am facut informari catre administratorii de drumuri, respectiv Sectia de Drumuri Nationale si Consiliul Judetean, prin care am solicitat sa se ia masuri de plombare. Deocamdata, procesul de asfaltare nu a putut incepe pentru ca au existat variatii de temperatura si exista riscul ca gropile sa apara din nou dupa doar o saptamina. Am discutat cu inginerul de la siguranta rutiera de la Drumuri Nationale si ne-a comunicat ca toate firmele care efectueaza astfel de lucrari nu sint deschise pentru moment. Pentru a putea sa amendam administratorii de drumuri este nevoie sa se demonstreze ca acestia au dat dovada de rea credinta. Conform legii rutiere, administratorii drumurilor pot raspunde penal sau civil in cazul unor accidente produse din cauza starii soselelor", ne-a spus comisarul sef Adrian Huzum, de la Serviciul Politiei Rutiere. Amenda maxima pe care o pot plati administratorii de drumuri este de 6.000 lei. In acest an, politia rutiera a aplicat doua amenzi contraventionale pentru nerespectarea legii, administratorii de drumuri fiind amendati pentru ca nu au deszapezit corespunzator. "Au fost doua sanctiuni, ambele de 12 milioane de lei vechi, aplicate Primariei Focsani, de fapt Directiei de Dezvoltare si una Sectiei de Drumuri Nationale", a mai precizat Huzum. De altfel, anul trecut, seful politiei rutiere Vrancea, subcomisarul Daniel Fatu si seful Sectiei de Drumuri Nationale Vrancea, Cornel Stoian, au fost schimbati pe un asemenea motiv. Desi schimbarea era vizata de mai mult timp de catre cei de la PSD, aflati in acel moment la guvernare impreuna cu PD-L, cei doi au fost fortati sa demisioneze in urma unui accident produs pe E 85, pe un carosabil acoperit cu zapada si gheata.


Pe drumurile ciuruite nu primiti amenda pentru lipsa rovignetei


In conditiile in care unele dintre drumurile nationale sint pline de gropi, politistii nu mai aplica sanctiunile pentru roviniete decit selectiv. "S-au dat de la inceputul acestui an mai multe amenzi pentru lipsa rovinietei. Dar, aceste sanctiuni au fost aplicate pe E 85, acolo unde starea drumului este foarte buna. Nu putem amenda soferii pe drumurile nationale unde exista gropi", ne-a spus comisarul sef Viorel Gheorghe, seful Politiei Rutiere. De altfel, procedura de amendare a soferilor pentru lipsa rovinietei este suspendata in acest moment, in conditiile in care Directia Politiei Rutiere vrea sa modifice legea. In acest moment nu au fost aprobate normele metodologice pentru aplicarea sanctiunilor in cazul lipsei rovinietei. Se doreste ca soferii sa plateasca doar amenda contraventionala, fara a li se mai retine certificatul de inmatriculare. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.