Ultima oră

Refacerea ENET, un proiect pe 30 de ani

Doina Ganea
25 mar 2010 722 vizualizări
Valoarea totala a lucrarilor de reabilitare se ridica la 31,4 milioane de euro

Luna viitoare, Primaria Focsani, in calitate de solicitant si reprezentant al SC ENET SA, va depune la Comisia Europeana, prin Autoritatea de Management POS Mediu, proiectul privind reabilitarea termica a centralei termice a orasului. Potrivit proiectului, valoarea totala a lucrarilor de reabilitare se ridica la 31,4 milioane de euro, din care 5%, adica 1,5 milioane de euro, reprezinta contributia Consiliului Local din cheltuielile eligibile ale proiectului. Suma de 178.000 lei reprezinta contributia proprie a ENET la aceste cheltuieli eligibile, asistenta financiara nerambursabila solicitata ajungind de fapt la 29,729 milioane de euro. Din aceasta suma, 50% se va aloca din fondul de coeziune si restul de 45% din bugetul de stat. In cadrul Programului «Asistenta tehnica pentru pregatirea portofoliului de proiecte "" Termoficare PHARE CES 2006/018-147.04.03/08.03» derulat de Ministerul Mediului, municipiul Focsani a fost selectat intre cele cinci orase care au beneficiat de asistenta tehnica in vederea pregatirii acestui proiect de finantare din POS Mediu Axa Prioritara 3. Proiectul va consta in reabilitarea retelelor termice care va avea ca efect, prin reducerea pierderilor de energie termica, reducerea corespunzatoare a consumului de combustibil. Prin proiect se va realiza o instalatie de cogenerare, se va monta un cazan cu apa fierbinte, un alt cazan cu abur, urmarindu-se totodata reabilitarea unor tronsoane de retele de transport, reabilitarea unor puncte termice si a unor tronsoane din retele de distributie. Studiul de fezabilitate al proiectului si contributia de la bugetul local au fost aprobate in luna ianuarie de catre Consiliul Local Focsani. Durata de realizare a proiectului este de 48 de luni. Propunerile de parametri fundamentali de proiectare sint pentru o perioada de 30 de ani. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 6 ore, 34 minute, 58 secunde
SPERAM SA SE FINALIZEZE PROIECTUL,DE PROMISIUNII NE-AM CAM SATURAT DOMNULE PRIMAR,SPERAM CA LA VARA NU NE SPALAM LA LIGHEAN....IN ULTIMA VREME NE-AM CAM SATURAT DE PROMISIUNIII..........TRECETII ODATA citeste integral
, acum 739399 zile, 6 ore, 34 minute, 58 secunde
Pana cand se vor apuca de treaba si pana cand vor finaliza reabilitarea (a se vedea Piata Unirii), va disparea ENET-ul!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.