Ultima oră

A inceput Luna plantarii arborilor

Ciprian Fânaru
16 mar 2010 967 vizualizări
Pentru plantari, Directia Silvica angajeaza zilieri cu 40 de lei pe zi u toti iubitorii de natura pot planta pomi oferiti de Directia Silvica

Directia Silvica organizeaza in perioada 15 martie - 15 aprilie "Luna plantaarii arborilor". La actiune participa institutii din administratia locala, Inspectoratul Scolar si alte institutii cu caracter public. Scopul este de a trezi in rindul cetatenilor dragostea fata de padure, dar si necesitatea ocrotirii si intretinerii ei. In perioada urmatoare vor fi realizate intilniri si dezbateri cu elevii, afisari de pliante si postere la sediul primariilor, revizuirea propagandei silvice. De asemenea, ocoalele silvice vor pune la dispozitie, contra cost, material saditor disponibil pentru persoanele fizice si juridice interesate in plantarea de arbori sau pentru impadurirea unor suprafete de teren, cu asigurarea asistentei tehnice gratuite din partea personalului silvic. Se vor face igienizari si santiere demonstrative de impaduriri la fiecare ocol silvic din judet. Pentru aceasta primavara, Directia Silvica (DS) Vrancea doreste sa realizeze minimum 110 ha regenerari, dintre care 75 ha regenerari naturale si 35 impaduriri integrale, dar si 45 ha de completari in suprafetele impadurite in anii precedenti. Pentru aceasta se vor folosi 39 de mii bucati de puieti forestieri, dintre care majoritatea de plop euro-american. Cele mai mari suprafete se vor planta pe raza ocoalelor silvice Focsani, Adjud, Gugesti si Panciu. Potrivit conducerii DS, lucrarile vor fi scoase la licitatie, la acestea putindu-se inscrie firme specializate prestatoare de servicii. "Avem totodata acordul Romsilva sa lucram cu muncitori sezonieri", a spus directorul Petrica Tudosa. Solutia expusa de acesta vine in sprijinul celor care cauta de lucru in aceasta perioada dificila, muncitorii fiind remunerati cu aproximativ 40 de lei/zi. Infiintarea unui hectar de padure costa 5000 de lei in primul an, dar pina la reusita definitiva cheltuielile pot atinge 15.000 de lei pentru un hectar. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.