Ultima oră

Focsanii, un orasul baltind

Iulia Crețu
12 feb 2010 738 vizualizări
Dupa ce zapezile ne-au stat troiene, ploile ne duc la disolutie! Municipiul a fost ieri inundat de la ploaie si de la stratul vechi de zapada, in topire u Directia de Dezvoltare, CUP SRL Salubrizare si CUP SA au iesit cu utilaje si oameni pentru a incerca sa curete gurile de canal

Capriciile vremii i-au facut ieri pe focsaneni sa scape de frigul la picioare si le-au bagat apa in ghete. Ploaia care a cazut inca de dimineata a transformat orasul intr-o imensa balta cu straturi de gheata alunecoase inselatoare, cele mai mari probleme fiind prin cartiere. Aici, gurile de canal nu au fost curatate la timp, mai ales ca zapada de pe strazi nu a fost adunata, fie din lipsa de interes din partea municipalitatii, fie din imposibilitatea interventiei cu utilaje din cauza sirurilor de masini parcate pe marginea strazilor. Municipalitatea a scos oamenii de la CUP, Salubrizare si Directia de Dezvoltare Servicii Publice pentru a incerca desfundarea scurgerilor, insa echipa de citeva zeci de oameni nu a reusit sa rezolve problema in timp record. Fapt care a dus la transformarea bulevardelor in canale navigabile de pe care masinile in viteza aruncau jeturi de apa spre trotuare. Acestea, la rindul lor, au fost ieri adevarate capcane pentru pietoni. In primul rind pentru ca erau acoperite de apa cu gheata si era imposibil sa nu-ti pierzi echilibrul si pentru ca, oricind de impermeabila era incaltamintea, dupa o plimbare de citeva minute prin Focsani ajungeai la destinatie cu sosetele ude. "Am iesit cu toti oamenii pe care-i avem. Am ajutat la curatarea gurilor de canal, pentru a se duce apa, dar si cu trei lame pentru a curata apa cu gheata. Am trimis 6 oameni la Statia de Salvare, unde apa a fost de jumatate de metru si ne-a fost foarte greu sa gasim gurile de canal. Am intervenit in primul rind in punctele principale, cum sint Pompierii sau Ambulanta, pentru a putea iesi ei in caz de nevoie. Vom lucra 24 de ore din 24 pentru a rezolva situatia", ne-a spus Laurentiu Mocanu, reprezentantul Directiei de Dezvoltare si Servicii Publice din cadrul Primariei. Desi institutii din subordinea Consiliului Local Focsani au facut front comun pentru civilizarea municipiului, natura a fost mai puternica in aceste zile. Apa de la ploaie s-a prelins ieri si in unele institutii, cum ar fi la Tribunal. Aici, ingrijitorii au pus pe jos caldari si lighene pentru ca apa sa nu inunde podelele. (Iulia CRETU)


  • "Avalansa" de picioare si miini rupte


  • Zeci de persoane ajung zilnic la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon" Focsani cu fracturi, entorse si luxatii dupa ce aluneca pe gheata. Majoritatea persoanelor au ajuns pe un pat de spital dupa ce s-au "aventurat" si au iesit din casa fie pentru ca trebuiau sa ajunga la serviciu, fie pentru ca trebuiau sa faca unele cumparaturi pentru cele trebuincioase traiului. "In ultimele doua zile 23 de persoane au ajuns la sectia de ortopedie a spitalului cu fracturi si contuzii din cauza ghetii. Majoritatea sint persoane in virsta", ne-a precizat Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului. Unele persoane au avut insa noroc si nu au fost nevoite sa ramina internate in spital. "Noroc ca m-am echilibrat din mers, ca altfel faceam fractura de sold, care ma tintuia sase luni la pat. Trotuarele sint oglinda, este foarte greu sa mergi in siguranta", ne-a spus una dintre victime, in virsta de 60 de ani. De asemenea, doi barbati, unul din Movilita si celalalt din Golesti, au ajuns in spital dupa ce au degerat. Barbatii de 42 ani, respectiv 50 ani au fost diagnosticati cu degeraturi la picioare dupa ce au stat prea mult in frig. Ambii au fost internati in sectia de chirurgie plastica. (Raluca MANOLACHE)



    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 1

    Adaugă comentariu
    , acum 739399 zile, 5 ore, 29 minute, 54 secunde
    Mda...Si mai vrem McDonald's! Or fi tampiti americanii sa vina la orasul-sat numit Focsani!
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.