Ultima oră

LIFE: Utile 03.02.2010

Ziarul de Vrancea
3 feb 2010 393 vizualizări
La ce riscuri se expun cinefilii; Vitamina D creste dorinta sexuala a barbatilor; Cat de periculoase sunt desenele animate pentru copii; Pastilele mai ieftine, la fel de eficiente?

Avem doua milioane de depresivi. Romanii continua sa se interneze in numar mare, desi s-a putea trata cu pastile acasa sau prin vizite la psihoterapeut. Peste doua milioane de romani sunt inregistrati ca depresivi in acest moment, aceasta boala ocupand locul doi pe lista celor mai intalnite afectiuni dupa hipertensiune arteriala, scrie EvZ.


Vitamina D creste dorinta sexuala a barbatilor. O echipa de cercetatori de la Universitatea medicala din Graz, Austria, a constatat ca apetitul sexual al barbatilor este in scadere din luna octombrie, la inceputul lunilor reci, si ajunge la cote minime in luna martie. Specialistii au pus acest aspect pe lipsa vitaminei D din organism. Aceasta este produsa in mod normal de organism, atunci cand ne expunem la soare, scrie Gandul.


La ce riscuri se expun cinefilii. Obiceiul de a consuma alimente de tip fast-food in timpul vizionarii filmelor duce la obezitate si la alte boli asociate. Statisticile arata ca o persoana din trei consuma floricele de porumb si bea jumatate de litru de bautura carbogazoasa atunci cand merge la film. Obisnuinta de a rontai ceva in timpul vizionarii filmelor isi poate pune amprenta negativ asupra starii de sanatate. Specialistii spun ca, desi sunt foarte gustoase si aparent inofensive, floricelele de porumb contin o cantitate impresionanta de aditivi alimentari, scrie Adevarul.


Vinul, ceaiul si ciocolata protejeaza inima si creierul. Alimentele care contin flavonoizi, precum vinul, ceaiul, si ciocolata sunt substante cu actiune antioxidanta si antiinflamatorie care protejeaza inima si creierul. Mai multe cercetari efectuate in ultimii cincisprezece ani, au aratat ca flavonoizi din alimente au rol protector la nivelul creierului si al inimii, scrie Libertatea.


Cat de periculoase sunt desenele animate pentru copii. Copiii petrec 20 de ore, saptamanal, in fata televizorului si a calculatorului. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Educatia 2000+ si UNICEF, pe un esantion de 392 de parinti din Bucuresti, Mures, Prahova, Dambovita si Giurgiu, atat din mediul rural, cat si din mediul urban. Asadar, personajele precum Dexter, Tom si Jerry sau Diavolul Tazmanian sunt extrem de prezente in viata copiilor, deoarece desenele animate ocupa un loc primordial in preocuparile lor. Psihologii sustin ca animatiile reprezinta un stil de viata, un model pentru cei mici, scrie Gandul.


Pastilele mai ieftine, la fel de eficiente? Substanta activa are concentratii diferite in medicamentele generice si in cele originale. Nu toti pacientii pot trece de la un medicament original la unul generic, pentru ca unii dintre ei isi pot pune viata in pericol, atrag atentia specialistii. Un sondaj realizat pe 2.800 de persoane din sapte state europene a scos la iveala ca majoritatea bolnavilor aflati sub un tratament care necesita prescriptie medicala au incredere in medicamentele generice, scrie Adevarul.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.