Ultima oră

SPORT: Gazzetta dello Sport: Adrian Mutu a fost depistat pozitiv la un control antidoping

Ziarul de Vrancea
28 ian 2010 453 vizualizări
Adrian Mutu a fost gasit pozitiv cu sibutramina (o substanta stimulanta care anuleaza partial oboseala) la un control antidoping inopinat care a avut loc dupa partida de campionat cu Bari, conform jurnalistilor italieni de la Gazzetta dello Sport. In respectiva disputa, Adrian a evoluat foarte bine marcand si un gol.

Fiind recidivist dupa episodul Chelsea (a fost suspendat 7 luni dupa consumul de cocaina), Adrian Mutu risca o suspendare intre unu si patru ani de zile. In aceste conditii, cariera de jucator profesionist a lui Mutu este pusa sub semnul intrebarii, tinand cont de faptul ca fotbalistul are 31 de ani.


Ce este sibutramina?


Sibutramina este o substanta care poate fi de obicei gasita in medicamentele care te ajuta sa slabesti, ea avand rol de a inhiba apetitul. Interesant este faptul ca acest medicament este prescris numai persoanelor care nu au reusit sa piarda din greutate cu ajutorul metodelor conventionale de slabire: dieta specifica si exercitii fizice.


Sibutramina poate fi periculoasa pentru persoanele care sufera de probleme renale, respiratorii sau hepatice.

Sibutramina

Sibutramina

Foto: Wikipedia


Pentru ca Decizia Comisiei Antidoping sa fie una finala este nevoie ca si proba B sa confirme acest test.


"CONI este in masura sa anunte ca a depistat rezultate pozitive printre substantele care au fost analizate in cadrul laboratoarelor de la Roma. Este vorba despre Sibutramina, iar ea a fost gasita in proba lui Adrian Mutu. Fotbalistul a fost testat la sfarsitul partidei dintre Fiorentina si Bari (scor 2-1), contand pentru etapa cu XIX din Serie A", se precizeaza in comunicatul de presa al CONI (Comitetul Olimpic Italian).


Adrian Mutu a fost titulat in partida cu Bari (castigata de formatia Viola cu 2-1), a marcat in minutul 38 (a egalat situatia pe tabela de marcaj), iar in minutul 75 a fost schimbat cu Gobbi.



de Adrian Ilincescu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.