Ultima oră

Iarna face probleme in continuare pe sosele si calea ferata

Ziarul de Vrancea
28 ian 2010 1019 vizualizări
Doua masini Opel s-au ciocnit la Golesti din cauza soselei acoperite cu gheata si zapada u circulatia trenurilor intre Adjud si Bacau a fost interupta dupa ce calea ferata a crapat din cauza gerului u in Focsani, strazile s-au transformat in adevarate patinoare

Ninsorile de ieri au dat din nou batai de cap soferilor. Ieri dupa-amiaza, un focsanean a ajuns la spital in urma unui accident produs pe E 85, la Golesti. Doua autoturisme Opel s-au ciocnit frontal, iar soferul vinovat de producerea incidentului a ajuns la spital cu rani usoare. Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, soferul primului Opel a derapat si a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu un alt autoturism Opel. Ciudat este ca al doilea autoturism Opel a fost proiectat in afara partii carosabile, oprindu-se exact in locul unde este amplasata crucea unei victime a unui alt accident. Din fericire, soferul acestui aututorism a scapat doar cu sperietura. Accidentul s-a produs in conditiile in care soseaua E 85 era acoperita cu un strat de zapada batatorita. Autoritatile nu au iesit pentru a imprastia material antiderapant pe drumuri, astfel incit nu este exclus ca aseara, dupa inchiderea editiei, sa fi avut loc si alte accidente din aceasta cauza. Imediat dupa producerea evenimentului rutier, politistii au chemat un echipaj de la drumuri pentru a da cu nisip in zona in care s-a produs incidentul. Si in Focsani strazile s-au transformat in patinoare dupa ce in timpul zilei a nins, iar stratul de zapada depus pe pojghita de gheata deja existenta a pus adevarate probleme soferilor. Cu toate acestea, nici un utilaj al Primariei nu a fost zarit nici macar pe bulevarde, pentru a imprastia ceva material antiderapant. Si pentru a ajunge in anumite zone din judet soferii au avut nevoie de cauciuri de iarna, nisip sau lopata. "Toate drumurile din judet sint deschise. Se circula in conditii de iarna, dar nu sint semnalate alte probleme deosebite", ne-a spus dupa amiaza comisarul sef Viorel Gheorghe, seful Politiei Rutiere.


Sina de cale ferata rupta din cauza gerului


Trenurile au circulat cu restrictii intre Adjud si Bacau, ieri, din cauza unei defectiuni aparute pe calea ferata. Astel, lucratorii CFR au sesizat ca pe distanta Adjud-Sascut, pe firul I de circulatie feroviara de pe magistrala 500, s-a rupt un cupon de sina, din cauza temperaturilor scazute. Din verificarile efectuate s-a stabilit ca evenimentul a fost semnalat pe luminoschema tabloului de comanda din statia Sascut. S-a stabilit ca sina a fost rupta integral, producindu-se astfel un rost de 2 cm. Remedierea provizorie s-a realizat prin prinderea rupturii cu eclise, dupa care circulatia a fost reluata cu restrictie de 30 km/h. "Ruperea sinei se produce doar in cazul unor temperaturi foarte scazute. Astfel de situatii nu se produc in mod frecvent ci doar atunci cind este ger. Acest incident nu putea pune in pericol siguranta circulatiei feroviare pentru ca defectiunea apare imediat pe tabloul de comanda de la statia CFR Sascut. In acest conditii, oamenii de acolo interup circulatia pe acel fir. Nu poate aparea nici o eroare, pentru ca prin sina circula curentul, iar in cazul in care apare fragmentarea, circuitul se inchide si automat defectiunea este semnalata pe tabloul de comanda. Este indicat chiar si locul producerii incidentului, este drept, cu aproximatie", ne-a spus agentul sef principal Ilie Traistaru, seful postului de politie TF Adjud.


Comitet de Urgenta, la primii fulgi de dupa ger


Ninsoarea de ieri a alertat din nou autoritatile, dupa ce abia se incheiase codul galben de ger napraznic. Prefectul Ion Oprea a convocat ieri, la ora 9.00, o sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), in cadrul careia a fost prezentata actualizarea atentionarii meteorologice de cod galben si masurile care ar trebui luate. Conform informatiilor transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, in cursul zilei de miercuri si in noaptea de miercuri spre joi, in partea de sud si sud-est a tarii va ninge si se va depune un nou strat de zapada. Tot in cadrul aceleiasi sedinte a fost prezentata si situatia operativa de la nivelul judetului, asa cum se prezenta ieri dimineata, la ora 7.00. "Conform informarilor primite de la membrii CJSU nu au fost semnalate probleme deosebite in judet in ultimele 24 de ore", a informat Cristina Tanasa, purtatorul de cuvint al Prefecturii. Conform informatiilor primite de la Sistemul de Gospodarire a Apelor Vrancea, ieri dimineata se inregistrau ninsori doar in zona de cimpie a judetului, iar la munte nu cazuse vreun fulg de zapada, insa, pe parcursul zilei, ninsorile si-au facut prezenta in tot judetul. (Mihaela BESLEAGA, Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.