Ultima oră

LIFE: Utile 27.01.2010

Ziarul de Vrancea
27 ian 2010 456 vizualizări
Cum sa va traiti viata de doua ori; Trei obiceiuri barbare , dupa nastere; Cele mai eficiente somnifere naturale; Formula unui zambet perfect

Formula unui zambet perfect. Un celebru dentist londonez, specializat in implanturi si cosmetica dentara, Tariq Idris, a determinat matematic zambetul perfect cu ajutorul seriei numerice Fibonacci, scrie agentia Mediafax.Seria Fibonacci a fost creata in 1202 de matematicianul italian Leonardo Fibonacci, reprezentand o secventa de numere in care fiecare numar se obtine din suma precedentelor doua din sir. Formula a jucat un rol cheie si in romanul "Codul lui Da Vinci", de Dan Brown, scrie Adevarul.


Femeile au nevoie sa doarma cu 20 de minute mai mult decat barbatii. Femeile au nevoie sa doarma, in medie, cu 20 de minute mai mult decat barbatii si sunt mai mult afectate de insomnii, potrivit unuinou studiu realizat de cercetatorii britanici, scrie dailymail.co.uk. "Una dintre cele mai importante functii ale somnului este sa permita creierului sa se refaca. In timpul somnului profund, cortexul se detaseaza de simturi si intra in faza de recuperare. Cu cat o persoana isi foloseste mai mult creierul in timpul zilei, cu atat are nevoie sa doarma mai mult", a spus Jim Horne, autorul studiului, potrivit Romania libera.


Cele mai eficiente somnifere naturale. Peste 35 la suta dintre adulti au probleme cu somnul, releva un studiu al oamenilor de stiinta de la Universitatea Rochester din New York. Potrivit acestora, persoanele care sufera de insomnii prezinta un risc de sase ori mai mare de a suferi de depresie. Psihologii insa dau vina pe insomniaci. Specialistii recomanda cateva trucuri pentru a avea parte de un somn linistitor. Astfel, este indicat sa evitam cofeina, alcoolul si nicotina, deoarece acestea sunt stimuli ai sistemului nervos, iar tot ceea ce vom face toata noaptea este sa ne foim de pe o parte pe alta, scrie Gandul.


Trei obiceiuri "barbare", dupa nastere. La venirea pe lume a copiilor, "corul femeilor cu experienta" din familie isi spune de multe ori cuvantul si impune proaspetilor parinti "obiceiuri din batrani", care pot face mult rau micutilor. Modelarea scalpului "ca sa iasa capul rotund", tragerea de cap la baie pentru ca micutul sa aiba gatul lung si frumos ori legarea stransa a picioarelor "ca sa iasa drepte" sunt inca practicate pe scara larga si nu numai in mediul rural, scrie EvZ.


Tratament nou pentru "boala de reflux". Pacientii care sufera de reflux gastroesofagian au arsuri in capul pieptului. Cei diagnosticati cu aceasta afectiune pot recurge la o operatie moderna. Interventia se face pe cale orala, evitandu-se incizia abdominala, si are succes in 80 la suta din cazuri. Aproape 10 la suta din populatie se confrunta cu boala de reflux gastroesofagian, afectiune digestiva prezenta atat la varstnici, cat si la tineri. Boala este insotita de senzatia de arsura in capul pieptului si de regurgitatii (venirea pe gat a continutului gastric), putand fi cauzata de hernia hiatala (o portiune mica din stomac "aluneca" spre torace prin diafragma). Toti cei cu astfel de simptome trebuie sa se prezinte la medicul gastroenterolog pentru evaluare si pentru indicarea tratamentului potrivit, scrie Adevarul.


Cum sa va traiti viata de doua ori. Specialistii au reusit sa demonteze mitul privind criza de la mijlocul vietii, care s-ar instala in jurul varstei de 40 de ani. Plecand de la premisa ca viata este un spectacol de teatru desfasurat in doua acte, ei au alcatuit un set de recomandari pentru imbunatatirea calitatii vietii si prelungirea longevitatii. Potrivit unui studiu publicat in ultimul numar al revistei "Harvard Business Review", media de varsta de 70 de ani ar putea fi prelungita, daca persoanele care "intra in criza" dupa 35 de ani adopta un stil de viata sanatos, pro-activ. Mai mult, psihologii de la Universitatea din Tel Aviv considera ca, intr-adevar, oamenii isi pot trai viata de doua ori, scrie Romania libera.


Hrana procesata, bogata in sare: risc de hipertensiune si accidente cerebrale. Multe din alimentele procesate, precum sosurile, cremele si produsele din carne, contin prea multa sare, se arata intr-un studiu realizat de o echipa de cercetatori australieni de la Institutul International de Sanatate George din Sydney. Specialistii in nutritie spun ca persoanele care consuma sare in exces prezinta mai multe riscuri de a suferi de hipertensiune arteriala si de maladii cardiace, pe masura ce inainteaza in varsta, scrie Gandul.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.