Ultima oră

POLITICA: Blaga ar putea fi silit sa aleaga intre minister si postul din partid-(Sursa www.impactnews.ro)

Ziarul de Vrancea
13 ian 2010 525 vizualizări
Theodor Stolojan ar putea propune la viitorul Congres al PDL modificarea statutului pentru a impune colegilor sai separarea activitatii politice de cea guvernamentala.

Conform unor surse democrat-liberale, fostul premier ar dori ca democrat-liberalii cu functii de răspundere in partid să nu mai joace un rol atat de important in luarea deciziilor politice, dacă in paralel activează si ca ministri intr-un guvern. Sustinerea unei astfel de idei are la bază anumite ratiuni de ordin strategic. Gruparea Stolojan este amenintată cu pierderea locurilor de vicepresedinti de către triada Blaga-Berceanu-Videanu, iar adoptarea unei astfel de măsuri la Congres ar subrezi influenta politică a celor trei democrat-liberali, ministri plini in Guvernul Boc.


Congresul PDL din acest an ar putea aduce o serie de schimbări a raporturilor de putere in acest partid. Veteranii partidului, Vasile Blaga, Radu Berceanu si Adriean Videanu intentionează să facă curătenie in structurile de conducere si să inlăture reprezentantii aripii Stolojan din posturile de vicepresedinti detinute in acest moment. La randul său, nici Stolojan nu stă degeaba. Conform unor surse democrat-liberale, fostul premier ar lucra la o platformă ideologică pentru PDL care prespune, printre altele si anumite modificări statutare de substanta.


Cea mai importantă propunere, din punct de vedere ale consecintelor, vizează diminuarea influentei colegilor democrat-liberali care cumulează functii politice de conducere si portofolii ministeriale. Cei in cauză ar urma să nu mai joace un rol important in luarea deciziilor politice ale PDL, cat timp vor activa ca ministri intr-un guvern.


Conform surselor citate, măsura propusă invocă necesitatea eficientizării activitătii ministeriale prin separarea componentei politice de cea executivă. în fapt, adoptarea unei asemenea măsuri ar contribui la slăbirea puterii principalilor rivali ai aripii Stolojan din partid, Vasile Blaga, ministru de interne si secretar general, Adriean Videanu prim-vicepresedinte si ministru al Economiei, si Radu Berceanu, vicepresedinte si sef peste Transporturi.


Promovarea unei asemenea idei la lucrările Congresului ar constitui o replică la eforturile celor trei lideri democrat-liberali de a anihila gruparea Stolojan la nivelul functiilor si structurilor de conducere ale partidului atat la nivel central, cat si nivelul filialelor din teritoriu. Conform unor surse democrat-liberale, Blaga pune la cale inlocuirea oamenilor lui Stolojan din posturile de vicepresedinti detinute. Cristian Boureanu, Gheorghe Stefan, Marian Hoinaru si chiar Valeriu Stoica s-ar afla pe fărasul pe care vechea gardă incearcă să-l bage sub picioarele lor la viitorul Congres


www.impactnews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.