Ultima oră

JUSTITIE:Costica Argint va fi extradat din Italia (sursa:www.realitatea.net)

Ziarul de Vrancea
12 ian 2010 637 vizualizări
Unul din liderii comunitatii romilor din Italia, Costica Argint, va fi extradat in Romania de autoritatile din Peninsula. Argint a fost condamnat in anul 2002 la trei ani si sase luni de inchisoare pentru savirsirea infractiunilor de ultraj, vatamare corporala grava, violare de domiciliu si tulburarea linistii publice, informeaza Adevarul.it.

N.R.Despre scandalul in care a fost implicat acesta in 1997 in comuna Găgesti din judetul Vrancea soldat cu ranirea grava a doua persoane a scris prima data Ziarul de Vrancea( pe atunci Monitorul de Vrancea).

Pentru respectivele fapte, Curtea de Apel din Galati, in baza unei sentinte irevocabile emisă pe numele lui Costică Argint, a solicitat Curtii de Apel din Roma arestarea de urgenta a infractorului roman.


Costica Argint a fost implicat iintr-un scandal mediatic, in 2007 cand s-a intalnit cu delegatia romană la Roma, si a vorbit cu ministrul de Externe de atunci, Adrian Cioroianu. Astfel, pe 7 noiembrie 2007, la Roma, Costică Argint a participat la intalnirea pe care premierul Călin Popescu Tăriceanu, ministrul de Externe, Adrian Cioroianu si ministrul de interne, Cristian David au avut-o cu liderii comunitătii romanesti la Roma, in urma scandalului generat de cazul Mailat. "L-am pupat pe domnul ministru pentru că asa fac cu toti cei care vin din Romania, iar dansul mi-a spus pe nume pentru că m-am prezentat", a fost explicatia lui Costică Argint.


Costel Argint intentiona sa boicoteze vizita Guvernului roman in Italia si voia să organizeze proteste in cursul cărora să arunce cu rosii si ouă. El a renuntat insă la această actiune protestară in urma unei discutii avute cu Mihnea Constantinescu, seful de cabinet al premierului. "Deschiderea sa nemaiintalnită ne-a făcut să ne răzgandim", a explicat liderul rom. La intalnirea care a avut loc la Academia di Roma, liderul romilor si ministrul de externe, Adrian Cioroianu s-au purtat ca si cum s-ar fi cunoscut de-o viată si chiar s-au pupat, amical, pe obraji. Imaginile il contrazic astfel pe ministrul de Externe, care a declarat că nu s-a intalnit si nici nu a purtat o discutie particulară cu liderul romilor din Italia.


Presa l-a sanctionat pe ministrul Cioroianu pentru fapta sa. Adrian Cioroianu le-a răspuns ziaristilor: "Cred că este clar pentru toată lumea că nu a fost vorba de nici o intalnire, a fost un participant dintre alti 100. Au intrat in dialog 100 de oameni cu noi, fiecare a spus ce a vrut, nu a fost intre mine si domnul Argint un dialog special", a declarat la Realitatea TV Cioroianu. Costică Argint chiar i-a multumit sefului diplomatiei pentru că si-a cerut scuze după ce a spus că ar deporta infractorii romani din străinătate in batalioane disciplinare, in desert.


Tiganii au puterea să ierte acest lucru. Comunitatea romilor din Italia v-a iertat domnule ministru pentru declaratia dumneavoastra", a spus Costica Argint, liderul romilor din Roma.


Cazier bogat


Cazierul judiciar pe care il are Costica Argint cuprinde mai multe condamnări pentru lipsire de libertate, violare de domiciliu, santaj si fals. în 1995 acesta se afla la prima condamnare cu suspendare. în 1996 a primit 4 luni pentru fals, iar in 2002 a primit 3 ani si 6 ani pentru lipsire libertate, violare de domiciliu si tulburarea ordinii publice. (...). Imediat după aflarea sentintei, Costică Argint a fugit in Anglia, dar a ajuns in cele din urmă in Italia. în 2005, a primit azil politic din partea autoritătilor de la Roma. Aici si-a deschis un restaurant, unde prepară mancăruri traditionale romanesti, iar politistii spun că ar cere taxe de protectie pentru ca noii veniti din Romania să nu aibă probleme cu carabinierii


www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.