Ultima oră

Militarii din Afganistan, vizitati de un general american

Raluca Manolache
28 dec 2009 1146 vizualizări
Militarii vrinceni au primit si vizita unei delegatii condusa de loctiitorul sefului Statului Major General, gen. lt. Stefan Oprea

In ajunul Craciunului, Comandantul ISAF, generalul american Stanley McChrystal, a vizitat FOB-ul romanesc Sagay Ghar. Cu aceasta ocazie, comandantul Batalionului 280 Manevra, din care fac parte mai bine de 150 militari din Vrancea, locotenent colonel Iuri Tanase si comandantul companiei, capitan Catalin Cojocaru, au prezentat situatia de securitate din aria de responsabilitate si misiunile militarilor romani. Generalul american a putut mai apoi asculta colinde si gusta din bucatele traditionale romanesti. "Multumesc militarilor romani pentru modul exemplar in care va indepliniti misiunile, pentru ca sinteti alaturi de populatia Afganistanului si pentru sprijinul acordat. Acum, in preajma sarbatorilor de iarna, va urez multa sanatate, fericire si noul an sa va aduca numai realizari voua si familiilor voastre. Craciun Fericit!", a spus generalul McChrystal in timpul discutiilor cu militarii romani. De asemenea, militarii au fost viziati in perioada 20 "" 22 decembrie si de loctiitorul sefului Statului Major General, generalul-locotenent Stefan Oprea, care a condus o delegatie formata din reprezentanti ai Statului Major General, ai Comandamentului Operational întrunit si ai Statului Major al Fortelor Terestre. Militarii vrinceni au raportat starea de operativitate a tehnicii si a echipamentelor, precum si nevoile suplimentare de sprijin si problemele administrative cu care se confrunta in teatrul de operatii spre a fi solutionate in termenele stabilite. Batalionul 280 Manevra si-a inceput misiunile in Afganistan in luna iulie. In prezent, Armata Romaniei are dislocati in cel mai fierbinte punct de pe glob aproximativ 1.050 de militari, care actioneaza, preponderent, in provincia Zabul. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.