Ultima oră

Programul Strada a strins peste 500 de infractori

Dan Chiriac
24 dec 2009 883 vizualizări
Raufacatorii profita de absenta iluminatului stradal si a lipsei de paza pentru a lucra in voie

Comisarul sef Sandel Doaga, inspectorul sef al Politiei Judetene, a prezentat ieri rezultatele programului "Strada 2009", in cadrul Colegiului Prefectural, care a avut loc la sediul Inspectoratului Scolar, in prezenta subprefectilor Sorin Hornea si Vincentiu Micheci. Programul "Strada" a fost lansat pentru diminuarea infractiunilor stradale si a faptelor antisociale si s-a derulat la nivelul intregii tari, in conditiile in care tentatia de a fura sau de a comite faradelegi este mai mare in vremuri de restriste economica. Seful politiei vrincene a considerat ca politistii si jandarmii au actionat bine pentru derularea proiectului, insa a atras atentia ca lipsa iluminatului public ii incurajeaza pe raufacatori. Acesta a spus ca in special in cartierul Sud al Focsaniului iluminatul public lasa de dorit, intrucit sint strazi fara nici un bec si a cerut sprijinul autoritatilor competente pentru scoaterea zonei la lumina. In plus, la Politie s-au raportat multe furturi si din salile de sport din scoli, care nu poseda sisteme de monitorizare video si nici suficienti paznici. Asa se face ca multi elevi care au venit sa se antreneze au ramas fara telefoane mobile sau alte obiecte personale de valoare din bagaje. "Ca si concluzie, putem afirma ca in Vrancea actiunile interprinse au avut eficienta si au condus la diminuarea fenomenului infractional inregistrat la nivelul strazii, atit sub aspectul gravitatii faptelor, cit si a numarului acestora", a spus comisarul sef Sandel Doaga. In cadrul acestui program au fost depistati 544 de infractori si 49 de urmariti si s-a intervenit la 13.414 sesizari din partea cetatenilor care au avut de suferit. Pentru desfasurarea programului au lucrat zilnic 174 de politisti si 24 de jandarmi, in patrule mixte, dupa cum a anuntat seful Politiei. La aceste actiuni au fost implicati si politistii comunitari, dar si cei de la Transporturi Feroviare. In acest an au fost constatate 228 de infractiuni stradale si au fost aplicate 889 de amenzi pentru potolirea raufacatorilor. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.