Ultima oră

50 de amenzi pe zi pentru depasirea vitezei

Dan Chiriac
23 dec 2009 911 vizualizări
Aproape 20.000 de procese verbale au incheiat rutieristii in acest an

Serviciul Politiei Rutiere Vrancea si-a prezentat bilantul pe anul 2009, care releva faptul ca participantii la trafic nu au fost mai disciplinati in acest an. Astfel, in cele 12 luni ale anului, cele mai multe sanctiuni au fost aplicate pentru depasirea cu 20-30 de kilometri la ora a vitezei regulamentare. In acest caz, oamenii legii au aplicat 19.943 de amenzi, adica o medie de peste 50 pe zi, cele mai multe pe soseaua europeana 85. Totodata, in acest an, agentii rutieri au aplicat 3.955 de sanctiuni celor care au comis abateri in timp ce se aflau pe motociclete sau mopede. "Sanctiunile la viteza au crescut si pentru ca am beneficiat o perioada de radarele fixe pe E85, dar cu toate acestea concluzia acestui an este faptul ca participantii la trafic nu au fost mai disciplinati ca in anii precedenti. De asemenea, putem concluziona ca cele mai multe probleme in trafic le-au creat cei care conduc mopede. Acestia circula fara atestat, fara a cunoaste reguli de circulatie, cu viteza mare si sint implicati in accidente", ne-a spus comisarul sef Adrian Huzum, de la Serviciul Rutier. In 2009, politistii au aplicat 3.790 de amenzi pietonilor si 1.640 carutasilor. Tot in aceeasi perioada, 548 de soferi au fost depistati in trafic bauti la volan. De asemenea, alti 215 soferi au fost gasiti cu defectiuni tehnice grave la masini, iar 196 au fost sanctionati dupa ce au trecut pe culoarea rosie a semaforului. Valoarea totala a celor 109.661 de sanctiuni aplicate de catre oamenii legii este de 8, 3 milioane de lei, dintre care putine au fost si incasate. In 2009, numarul accidentelor rutiere a scazut fata de 2008, la fel ca si numarul persoanelor decedate sau ranite grav. Pina ieri, pe parcusul acestui an s-au inregistrat in total 231 accidente rutiere grave, cu 12 mai putine fata de 2008, fiind soldate cu 55 morti si 211 raniti grav. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.