Ultima oră

Locuinte pentru tineri, etapa a II a

Doina Ganea
12 dec 2009 887 vizualizări
Alesii locali vor trebui sa decida saptamina viitoare daca dau sau nu in folosinta gratuita un teren de aproape 6500 mp Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei in scopul construirii de garsoniere pentru tineri, etapa a II a.

Astfel, Agentia Nationala pentru Locuinte a solicitat Primariei Focsani atribuirea unui teren pe strada Brailei pentru constructia de noi locuinte in municipiu. Terenul situat linga cel pe care au fost deja construite blocuri ANL este in suprafata de 6.450 mp si a mai fost incredintat ANL de catre Primarie in 2002. Agentia insa a revenit acum pentru incheierea intr-o noua forma a contractului de atribuire. Potrivit noului contract supus atentiei Consiliului Local Focsani, Primaria se obliga sa asigure din bugetul local costul utilitatilor aferente constructiilor, respectiv apa, canalizare, energie termica si electrica, gaze, telefonie, cai de acces, alei pietonale, spatii verzi. Municipalitatea sustine ca acestea au fost oricum realizate in procent de 80% pentru darea in folosinta a primelor blocuri din zona, prin urmare efortul financiar din bugetul Consiliului Local nu ar fi prea mare. Terenul va fi incredintat ANL pina la finalizarea noilor constructii, care nu are o data bine stabilita. Constructia locuintelor pentru tineret in regim de inchiriere va depinde insa de finantarea care va fi primita de la Guvern. Potrivit contractului, "ANL se obliga sa asigure executia constructiilor de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, in limita fondurilor aprobate anual de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltarii, Regionale si Locuintei cu aceasta destinatie", se arata in proiectul de hotarire ce va fi supus adoptarii consilierilor locali focsaneni. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.