Ultima oră

Arhiepiscopul Epifanie a sfintit Biserica Sf. Andrei din Focsani

Mihaela Beșleagă
1 dec 2009 2476 vizualizări
Sute de credinciosi din Focsani, dar si din alte localitati vrincene au participat ieri la sfintirea Bisericii Sfintului Apostol Andrei din Focsani, cu ocazia hramului salasului de cult

Slujba de sfintire a fost oficiata de PS Epifanie Norocel, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, aflat la prima sa aparitie publica in Vrancea, dupa ce a fost avansat in noul grad bisericesc. Inaltul cap bisericesc a fost inconjurat de un sobor de preoti, care a oficiat liturghia in fata credinciosilor prezenti in numar mare, care au indurat frigul pentru a asista la acest moment important din viata parohiei. Biserica Sf. Apostol Andrei s-a zidit intre anii 2000-2005 . In anul 2006 au inceput lucrarile de pictura in tehnica "fresco", executate de pictorul Oprea Pioara din Focsani, lucrari care au fost finalizate in august 2009. Toate acestea s-au realizat prin stradania preotului paroh Giorgica Vatra, ajutat de membrii consiliului si comitetului parohial si de credinciosi. Parintele Vatra este unul dintre cei mai apreciati preoti parohi din municipiu, datorita daruirii cu care se ingrijeste de enoriasii care trec pragul salasului de cult. La plecare, Arhiepiscopul PS Epifanie Norocel a facut o mini-baie de multime, binecuvintind credinciosii. Din pacate, nici cu aceasta ocazie enoriasii nu s-au dezmintit, imbulzindu-se la aghiazma si anafura. Printre credinciosii prezenti la slujba de sfintire a fost zarit si primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.