Ultima oră

Incolonati pentru injectia anti-AH1N1

Ziarul de Vrancea
1 dec 2009 1229 vizualizări
Vaccinul Cantgrip poate fi utilizat la persoanele de peste 16 ani, incepind cu mijlocul acestei saptamini u virusul AH1N1 a ajuns si la AJOFM Vrancea

Cadrele medicale, politistii, pompierii, jandarmii, dar si liceenii din clasele terminale vor fi imunizati impotriva noului virus gripal AH1N1. Cele 13.350 de doze de vaccin pandemic au ajuns vineri seara la Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea, iar imunizarea va demara cel mai probabil la mijlocul acestei saptamini. "Din aceasta prima transa vor fi vaccinati angajatii serviciilor medicale, elevii din clasele a XI-a si a XII-a, dar si personalul MAI", a precizat dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP Vrancea. Ramine de vazut cite persoane vor dori sa se vaccineze in conditiile in care nici la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani se pare ca nu sint foarte multi amatori. Vaccinarea impotriva virusului pandemic nu este obligatorie, astfel incit orice persoana poate lua decizia de a refuza vaccinarea. Ministerul Sanatatii anunta ca vaccinul Cantgrip este un produs biologic obtinut prin cultivare de oua embrionate, tulpina virala utilizata fiind purificata, fragmentata si inactivata. Vaccinul Cantgrip poate fi utilizat la persoanele de peste 16 ani. Reactiile adverse care pot aparea sint asemanatoare cu cele date de vaccinul gripal sezonier, precum roseata la locul intepaturii, durere la locul injectarii, usoare stari febrile si, in cazul persoanelor sensibile, alergii minore, iar in cazul organismelor cu sistemul imunitar scazut pot aparea stari pseudo-gripale din cauza reactiei organismului in incercarea de a produce anticorpii protectori. Vaccinul nu se va administra persoanelor care sint alergice la proteinele din ou, neomicina sau zahar. De asemenea, nu pot fi vaccinate nici persoanele care prezinta simptomatologie febrila, fiind necesara reprogramarea acestora la o data ulterioara. In Vrancea, 85 de persoane au fost infectate pina acum cu noul virus gripal AH1N1. Ieri, la Prefectura a avut loc o sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, in care s-a prezentat si aprobat Planul de Urgenta in caz de pandemie cu virusul gripal A/H1N1. Planul contine cinci puncte, printre care: actiuni de urmat in cazul suspiciunii sau confirmarii infectarii cu noul virus gripal; identificarea depozitelor de materiale pentru asigurarea protectiei personalului implicat in interventii si a cetatenilor; asigurarea financiara a actiunilor de interventie. (Raluca MANOLACHE)


A/H1N1 bate la usa AJOFM


Gripa A/H1N1 loveste fara discriminare. In cursul zilei de ieri a fost depus la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca certificatul medical al unei angajate care sufera de noul virus. Codul de diagnostic pe care l-a stabilit sefa sectiei contagioase, dr. Georgeta Serban, poarta numarul 504, adica "gripa cu virus identificat". Ca si cind nu era deajuns, angajata este si insarcinata. Ceilalti angajati au dat buzna imediat la apa si sapun dupa ce au aflat ca o colega de birou sufera de gripa mult mediatizata. Ultimele date legate de epidemia A/H1N1 indica cifre alarmante. Pina in momentul de fata au decedat trei persoane dintr-un total de peste 3.000 diagnosticate in Romania, iar in ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 137 de cazuri. Directia de Sanatate Publica a primit indicatii de la Ministerul Sanatatii sa nu mai faca publice cazurile confirmate de gripa pentru a se evita panica. Cetatenii sint sfatuiti sa respecte mai mult ca de obicei normele de igiena pentru a nu contacta virusul gripei porcine. (Daniel GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.