Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 30.11.2009

Ziarul de Vrancea
30 nov 2009 540 vizualizări
Omar Hayssam a mancat o supa cu Ion Iliescu; Capitala se intoarce in era cozilor pentru mancare; De astazi incepe vaccinarea impotriva gripei porcine; Basescu cere o expertiza care nu poate fi realizata fara sa se intre in starea de incompatibilitate

Omar Hayssam a mancat o supa cu Ion Iliescu. EVZ a intrat in posesia unor fotografii inedite, in care Omar Hayssam apare in preajma unor lideri PSD. In una dintre imagini, din campania din 2000, el ia masa cu Ion Iliescu. Ion Iliescu a sustinut ca nu a avut "nicio relatie personala cu Omar Hayssam", ca acesta era doar unul dintre oamenii de afaceri care "insoteau, cu prilejul unor vizite, delegatiile oficiale conduse de presedinte". Omar Hayssam il contrazice. Intr-un interviu publicat in 2004, in revista siriana "Faris al-Arab", Hayssam se mandrea cu relatiile sale cu Iliescu. Interviul este insotit de mai multe fotografii, prin care Hayssam incerca sa arate ce relatii importante are cu oficialii din Romania. Integral in EvZ.


Capitala se intoarce in era cozilor pentru mancare. Tot mai multi bucuresteni se inghesuie, de trei ori pe saptamana, la usile cantinelor sociale pentru a primi mancare calda si conserve, gratuit sau la pret redus. Zece bucuresteni depun, zilnic, la Primaria Capitalei cereri de acordare a ajutorului alimentar. Mii de bucuresteni se inghesuie, saptamanal, in centrele de ajutor social ca sa-si ridice hrana de toate zilele. Specialistii pun situatia tragica pe seama crizei economice, care a ingrosat randurile nevoiasilor si a adus autoritatile locale din sectorul 1 in imposibilitatea de a mai administra aceste centre. Integral in EvZ.


De astazi incepe vaccinarea impotriva gripei porcine. De astazi, la nivelul Capitalei si al judetelor din regiunea Moldova, unde s-au inregistrat cele mai multe cazuri de imbolnaviri cu gripa porcina, incepe vaccinarea personalului de risc. Pana astazi, in zonele cu focar ar fi trebuit sa ajunga 1.090.000 doze de vaccin pandemic produs de Institutul Cantacuzino. Potrivit recomandarilor OMS, anume ca aproximativ 40% din populatia tarii sa fie vaccinata impotriva virusului A/H1N1, pana la sfarsitul anului viitor Institutul Cantacuzino va produce aproximativ 10.000.000 doze de vaccin, in valoare de 50 milioane de lei. Vaccinarea nu este obligatorie, fiecare persoana avand libertatea sa decida daca se imunizeaza sau nu impotriva virusului A/H1N1. Integral in Romania Libera.


Basescu cere o expertiza care nu poate fi realizata fara sa se intre in starea de incompatibilitate. Traian Basescu a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca da in judecata ziarul "Gardianul" si pe omul de afaceri Dinu Patriciu pentru minciuna si trucarea filmului in care presedintele este surprins in timp ce loveste cu pumnul un minor aflat la mitingul electoral din 15 noiembrie 2004, la Ploiesti. Basescu a mai adaugat ca a cerut expertilor autorizati ai Ministerului Justitiei sa efectueze o expertiza care sa demonstreze ca filmul este un fals. Legislatia romaneasca nu permite, la ora actuala, instantelor de judecata sa tina cont de parerea unor experti criminalisti independenti, fapt ce face ca expertiza ceruta de Traian Basescu sa fie facuta de catre un institut aflat in subordinea Ministerului Justitiei. Integral in Gardianul.


Campania electorala in bani: intre 70 si 170 de milioane ă"š¬. Pe langa milioanele aruncate dintr-o tabara in cealalta, o estimare mai apropiata de realitate ar putea veni de la ONG-uri. Astfel, Pro Democratia sustine ca din evaluarea facuta in 14 localitati, plus Bucuresti, insa doar pe strazile principale, campania electorala ar urca spre 500.000 de euro. Seful ONG-ului, Cristian Parvulescu, sustine ca "extrapoland la nivel national am ajunge la 70 de milioane de euro". Mai jos mai cititi cum Parvulescu spune ca au facut calcule pe centimetri patrati de baner ajungand la concluzia ca, desi Basescu are mai multi, ai lui Geoana sunt mai scumpi. De unde vin banii, o intrebare la care nimeni nu raspunde. Citit mai mult in Gandul.


Concediul fara plata e cu plata. Ministerul Educatiei a specificat, saptamana trecuta, ca o parte dintre profesori, persoanele angajate la secretariatele scolilor si directorii vor fi prezenti in institutiile de invatamant in perioada 14-18 decembrie. Acest lucru este necesar pentru elevii care se vor inscrie la bacalaureat in acea perioada. Conform Legii 239/2009, privind reorganizarea unor institutii, orele lucrate de profesori in zilele concediului fara plata sunt considerate suplimentare, iar cadrele didactice isi vor putea lua, anul viitor, zile libere platite, scrie Cotidianul.


Abateri profesionale in mass-media in perioada campaniei. Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) semnaleaza existenta unor abateri profesionale sau legale, comise de diverse entitati media in ultimele zile, in contextul campaniei electorale pentru alegerea presedintelui Romaniei. Prima abatere este "abandonarea subiectului fraudei electorale a doua zi dupa primul tur al alegerilor prezidentiale". "Abandonarea unui subiect de interes public major este complet neprofesionist si genereaza suspiciuni privitoare la buna-credinta a jurnalistilor care au relatat despre acest subiect", arata AMP. Un alt aspect semnalat a fost cel al difuzarii ilegale a rezultatelor exit-poll-urilor inainte de ora 21.00 in ziua alegerilor. Mai exact, Realitatea TV a difuzat in mod repetat anunturi care trimiteau telespectatorii la site-ul oficial al postului de televiziune pentru a vedea rezultatele preliminare ale exit-poll-urilor, scrie EvZ.


Politisti arestati pentru implicarea in doua omoruri. Un fost politist de la Sectia 3 Politie Constanta, care a fost concediat in luna aprilie dupa ce si-a batut bunica, a fost arestat, sambata, sub acuzatia ca si-a omorat bunicul. Tot sambata a fost retinut, apoi arestat si un politist de la Sectia 13 din Capitala, dupa ce ar fi ajutat un suspect de uciderea unui tanar sa ascunda probe ale crimei. Politistii de la Sectia 2 Constanta au fost alertati weekendul trecut la 112 despre faptul ca un barbat in varsta de 85 de ani a fost gasit mort de catre rude la domiciliul sau din Bulevardul Tomis. Victima locuia in acelasi apartament cu sotia, sora acesteia si nepotul sau, Adrian Dorobantu, fost agent la Sectia 3 Politie din Constanta. Criminalistii au descoperit multiple semne de violenta pe corpul batranului, iar toate indiciile conduc, conform acestora, catre comiterea unei crime de catre fostul politist, scrie Romania Libera.



de S.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.