Ultima oră

Masuri anti-incendii in sectiile de votare

Raluca Manolache
19 nov 2009 1126 vizualizări
125 de pompieri vor asigura paza si ordinea in 64 sectii de votare

Lucratorii de la ISU Vrancea au luat in vizor spatiile in care vrincenii vor trebui sa mearga la vot pe 22 noiembrie pentru alegerile prezidentiale. Au fost demarate astfel controale tehnice de prevenire la toate cele 430 de sectii de votare din judet. " Sint verificate din punct de vedere al securitatii la incendiu toate localurile unde se vor amplasa sectii de votare, pompierii avind un singur scop, acela de a identifica si inlatura eventualele cauze sau mijloace care pot provoca o situatie de urgenta. Se stabilesc, impreuna cu presedintii sectiilor de votare, masurile specifice ce trebuie luate de catre acestia, pe timpul desfasurarii activitatilor, pentru prevenirea incendiilor, urmarindu-se respectarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor atit premergator desfasurarii scrutinului cit si in timpul acestuia", a precizat sg. maj. George Dumitrache, purtatorul de cuvint al ISU. De asemenea, primariile au fost instiintate ce masuri sa ia pentru prevenirea incendiilor in timpul desfasurarii procesului electoral. Astfel, la amenajarea sectiilor se are in vedere ca acestea sa fie realizate, pe cit posibil, la parterul cladirilor, cabinele de votare trebuie amplasate fara blocarea cailor de acces, caile de evacuare trebuie marcate in mod corespunzator, iar fumatul este total interzis in interiorul sectiilor. Spatiile se doteaza cu stingatoare de incendiu functionale, cel putin unul la 50 mp. In caz de foc, sectiile vor fi evacuate si se va apela de urgenta numarul 112. Pompierii vor asigura paza si ordinea in cadrul a 64 sectii de votare. Vor fi la munca 125 de cadre care vor participa la desfasurarea scrutinului prezidential. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 3 ore, 9 minute, 7 secunde
pompieri fiti pregatiti sa stingeti focul.cauza incendiului?VADIM PRESEDINTE!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.