Ultima oră

Cinci raniti in urma impactului dintre un Matiz si un TIR

Ziarul de Vrancea
13 nov 2009 1640 vizualizări
Doi tineri au ajuns cu rani grave la spital, in timp ce alti trei au scapat mai usor u accidentul s-a produs pe o ceata densa, pe drumul Focsani- Braila

Cinci tineri din comuna Poiana Cristei au vazut moartea cu ochii, ieri dimineata, dupa ce autoturismul in care se aflau s-a lovit de un TIR. Conditiile in care s-a produs incidentul sint inca neclare. Cert este ca pe drumul national Focsani -Braila, ceata era densa in momentul accidentului, iar unul dintre cei doi soferi a intrat pe contrasens. Primele cercetari ale Politiei au aratat ca Matizul condus de Tudorel Tilvar, 31 ani, din Poiana Cristei, a izbit in partea din stinga un TIR, cu numere de Bacau, condus de Laurentiu Scurtu, de 42 de ani. "Imprejurarile in care a avut loc accidentul sint neclare. Unul dintre cei doi conducatori auto, in conditii de ceata, a intrat pe contrasens, intr-o curba periculoasa. Cu ajutorul expertului tehnic vom stabili care dintre cei doi soferi a luat gresit curba. In urma impactului dintre cele doua masini, doua persoane aflate in Matiz au fost ranite grav", ne-a spus comisarul sef Alexandru Cara, de la Serviciul Politiei Rutiere. Oamenii legii inclina sa creada ca Tirul a ajuns pe contrasens, dar nu se pronunta pina la rezultatul expertizei. In autoturismul Matiz se aflau cinci tineri din Poiana Cristei, care mergeau la munca, la Braila. Intr-o curba periculoasa, masina lor, care circula cu viteza redusa, din cauza cetii, s-a lovit de TIR. Acul vitezometrului de la Matiz s-a oprit la 40 km/h in momentul impactului. Probabil ca viteza redusa a fost si norocul celor cinci tineri. In cazul unui impact mai violent, probabil ca am fi avut parte de o noua tragedie. Soferul Matizului, dar si Marian Bobaru, 27 ani, tot din Poiana Cristei, au ajuns la spital cu rani grave. Cei doi au fracturi in zona fetei, fara ca viata lor sa fie pusa in pericol. Ceilalti trei tineri au fost preluati de ambulantele sosite la fata locului, dar au rani usoare. "Accidentul s-a soldat cu patru raniti, dintre care unu era politraumatizat cu traumatism facial, ruptura de mandibula, torace, membre inferioare si superioare. Inca o persoana avea fracturi la membre si celelalte victime prezentau contuzii usoare la cap. Au fost adusi la Spitalul Judetean de Urgenta. Cel mai grav si-a revenit, era constient, agitat", a precizat medicul echipajului de urgenta, Simona Ionescu. Multi localnici s-au adunat la locul impactului si povesteau ca acea curba este una a groazei. Multe accidente produse in comuna Vulturu au avut loc in acel sector de drum.


"Burniteaza" cu accidente


Conditiile meteo nefavorabile au provocat un al doilea accident grav in doar citeva zile. Luni, aproape de Suraia, Mihai Munteanu, 22 ani, a murit dupa ce BMW-ul pe care-l conducea a derapat din cauza carosabilului acoperit cu mizga si frunze si a lovit un Renault si apoi un copac. Ieri dimineata, accidentul s-a produs pe fondul cetii, care nu oferea vizibilitate buna. Un alt incident a avut loc spre prinz, dar fara victime. Soferul unui autoturism a pierdut controlul volanului, a sarit peste un podet si a ajuns intr-un piriu secat. Accidentul s-a produs la iesirea din Haret. Politistii au stabilit ca Giani Lupu, 32 ani, din Bacau, in timp ce se afla la volanul unui Jaguar, inmatriculat in Franta, a fost accidentat usor, dar a refuzat internarea. "Accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive. Soferul s-a rasturnat pe partea stinga a sensul sau de mers, in piriul Tisita", a precizat comisarul sef Gheorghe Viorel, seful Circulatiei. (R. MANOLACHE, D. CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.