Ultima oră

Spargator de biserici luat pe sus din altar

Dan Chiriac
22 oct 2009 841 vizualizări
Un timisean care s-a pripasit prin Odobesti a spart patru biserici, iar in doua cazuri a fost prins in flagrant de politisti

Un barbat din judetul Timis, cu resedinta in orasul Odobesti, a fost arestat dupa ce a spart patru biserici din municipiul Focsani. Culmea este ca acesta nu a reusit sa fuga cu bani decit din una dintre biserici. In ultimele doua cazuri, acesta a fost prins chiar in momentul in care se afla in lacasul de cult. Dupa ce in luna februarie a esuat in tentativa de a patrunde in interiorul unei biserici, in noaptea de 13/14 octombrie, Constantin Munteanu, 33 ani, a furat suma de 1.500 de lei din incinta bisericii "Sf. Ovidenie" din Focsani. Nefiind prins imediat, tinarul a incercat alte doua lovituri, sortite insa esecului. Marti seara, ofiterul de serviciu de la Politia Focsani a fost sesizat ca usa de acces de la Biserica "Sfintul Gheorghe Nord" este intredeschisa si in interior se afla un necunoscut. Echipajul de politie l-a luat ca din oala pe barbat. Acesta a fost audiat la sediul politiei, iar oamenii legi au hotarit sa-l cerceteze in continuare in stare de libertate. Drept multumire ca nu a fost retinut, tinarul a trecut din nou la treaba. In jurul orelor 23.00, politistii focsaneni au fost sesizati despre faptul ca o persoana necunoscuta a patruns prin spargerea geamului si in incinta Bisericii "Donie" si ca se afla in interior. Politistii l-au gasit tot pe timisorean, care avea in mina un ciocan, cu care sparsese geamul bisericii. De aceasta data, politistii l-au retinut pe baza de ordonanta si vor propune arestarea sa pentru furt. Omul a spus ca nu avea bani si ca nu ar fi pacat sa furi din cutia milei, care ar trebui sa fie la dispozitia saracilor. Politistii au mai descoperit in noaptea de marti spre miercuri un alt hot. Stefan Stratulat, 32 ani, din Vaslui, avea asupra sa un sac de rafie si doua sacose cu mai multe componente auto. Pe fondul unor neintelegeri financiare cu patronul sau, din comuna Movilita, tinarul a patruns in incinta societatii unde lucra si a sustras mai multe bunuri. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.