Ultima oră

Gripa ocoleste Vrancea

Raluca Manolache
21 oct 2009 1134 vizualizări
Persoanele bolnave trebuie sa evite multimile

Nici un vrincean nu a fost diagnosticat pina acum cu gripa. Cu toate acestea, numarul pacientilor raciti sau diagnosticati cu pneumonie ramine destul de ridicat. Evidentele autoritatilor din sanatate arata ca in ultima saptamina peste 1.600 de persoane au necesitat ajutor medical dupa ce s-au imbolnavit. Este vorba de 1.247 de pacienti care au racit, iar altii 371 au primit tratament pentru pneumonie. Nu toti au fost insa internati in spital pentru ca starea lor nu era grava, pe patul de spital ajungind doar 140 de bolnavi. "Fiind in plin sezon de viroze respiratorii tendinta este de crestere. Depinde foarte mult insa si de factorii climatici, dar si de capacitatea de aparare a organismului", a precizat medicul epidemiolog Floarea Constantin de la DSP Vrancea. Si in aceasta saptamina cei mai vulnerabili au fost copiii cu virste pina la 14 ani. Medicii atrag atentia ca, in aceasta perioada cu temperaturi scazute, respectarea igienei personale ramine cea mai facila metoda de prevenire a imbolnavirilor. Prima regula de igiena este spalatul miinilor cu apa si sapun, in special dupa ce tusiti sau stranutati. De asemenea, persoanele bolnave trebuie sa pastreze distanta sociala fata de celelalte si sa evite aglomeratiile si multimile, dar si deplasarile la serviciu sau la scoala. In acest mod se reduce riscul de a contamina si alte persoane din comunitate. In cazul in care prezentati simptome precum tuse seaca, secretii nazale apoase si febra peste 38 grade Celsius ar trebui sa va prezentati la medicul de familie pentru consult. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.