Ultima oră

Propact protesteaza cu ocazia parastasului viei si vinului

Ciprian Fânaru
10 oct 2009 1035 vizualizări
Sindicalistii ameninta cu noi proteste: ori un miting cu autorizatie la Focsani ori blocarea drumului E85

Liderul Propact Ginu Toma a precizat ieri ca a depus la Politie o plingere prin care a cerut ca "hotii care au furat sicriul" sa fie identificati. Reamintim ca la finalul lunii trecute, viticultorilor care au protestat in fata Directiei pentru Agricultura le-a fost sustras timp de doua ore un sicriu. "Avem informatii din interiorul institutiei ca au actionat la ordinul unui director din cadrul DADR, al carui nume il stim dar nu vrem sa il spunem deocamdata. Cel care a returnat sicriul se numeste Nicolae Apostol, conform spuselor acestuia, avem si numarul de inmatriculare al masinii. Politistii nu sint in stare sa descopere faptasul, sau mai bine zis nu vor. Asta fiindca inainte de a face ceva, conducerea trebuie sa se duca la Marian", a spus Ginu Toma, neincrezator in finalitatea demersului organizatiei pe care o conduce. Intr-o adresa trimisa la Prefectura, reprezentantii agricultorilor roaga institutia sa convoace de Sf. Parascheva, pe 14 octombrie, o Comisie de Dialog Social, care sa aiba pe ordinea de zi "analiza situatiei falimentare a viticulturii" si "analiza situatiei restituirii terenurilor agricole si forestiere conform legii 247/2005". Sindicalistii roaga reprezentantii Guvernului in teritoriu sa invite la dezbateri chiar ministrul Agriculturii, sefii institutiilor din sectorul agricol si presedintele Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietarilor. In caz ca nu li se va da atentie, sindicatul Propact si Federatia Agricultorilor vor trece din nou la proteste. Conform liderului Ginu Toma, incepind de miercuri 14 octombrie, acestia vor picheta Directia Agricola si Prefectura, cu "materialele si sicriele din dotare". "Actiunile vor continua pina dupa parastasul international al viei si vinului", a precizat plastic liderul Propact, cu referire la Festivalul Viei si Vinului Bachus 2009, organizat anual in Focsani. Astazi si miine vor avea loc consultari cu liderii de sindicat din localitati, urmind apoi sa fie aleasa si forma de protest: ori un miting cu autorizatie la Focsani, ori blocarea drumului European E85, neautorizat, deoarece potrivit lui Toma, "nu avem nevoie de autorizatie sa ne plimbam prin Vrancea". (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.