Ultima oră

Candidatii la permis, filmati si fotografiati

Dan Chiriac
8 oct 2009 1184 vizualizări
O posibila modificare adusa examenului de obtinere a carnetului de sofer este ca traseul poate avea loc noaptea sau in poligon u masinile de examen ar putea fi dotate cu camere video

Noul ministru ai Internelor, Vasile Blaga, vrea sa modifice citeva paragrafe din actualul regulament de sustinere a examenului pentru permisul de conducere. Astfel, nu este exclus ca viitorii soferi sa obtina permisul dupa ce vor trece prin poligon la proba practica, inclusiv dupa lasarea serii. Pentru a se evita fraudele, masinile pe care se vor sustine examenele ar putea fi dotate cu camere video. Acestea ar putea inregistra manevrele candidatului, dar si discutiile ce au loc in autoturism. Totusi, e destul de greu ca o astfel de solutie tehnica sa fie pusa in aplicare. "Deocamdata, examenul in judetul Vrancea se desfasoara conform legii, cu proba teoretica care se sutine pe calculator, din 2008, si proba practica, de traseu. Nu am primit un alt ordin al ministrului", a precizat comisarul sef Marian Patrascu, seful Serviciului de Permise Auto si Inmatriculari Vehicule Vrancea. In prezent, pentru a obtine permisul de conducere, candidatii trebuie in primul rind sa depuna la sediul Serviciului Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule o cerere tip, semnata de candidat, fisa de scolarizare, cazierul judiciar valabil, copia actului de identitate si chitantele de plata a taxelor. Proba teoretica se sustine pe calculator, raspunsurile fiind bifate direct pe ecran. Chestionarele vor cuprinde intrebari din legea rutiera, dar si notiuni de conduita preventiva, de prim-ajutor si de mecanica. Examinatorul va efectua in timpul probei teoretice trei poze candidatului, fotografii care vor fi postate pe anexa testului. Noul ordin al ministrului poate fi consultat pe site-ul MAI, iar cei care doresc pot veni cu sugestii. Totul pina pe 15 noiembrie, cind actul normativ va intra in vigoare, cu eventualele modificari venite in urma sesizarilor. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.