Ultima oră

Consilierii vor sa scoata festivalul wc ambulant din Focsani

Iulia Crețu
30 sep 2009 1320 vizualizări
PNL si PD-L nu-l mai vor pe Bachus in Focsani u unii au propus sa se organizeze la Petresti, altii la stadionul Sud sau la Mindresti

Consilierii locali focsaneni au fost de acord sa co-organizeze Festivalul International al Viei si Vinului la sfirsitul lui octombrie si sa aloce 15.000 lei pentru gheretele mestesugarilor si pentru curatenia post Bachus. Insa acestia vor sa-i gaseasca festivalului cu imagine de "wc-u ambulant" o locatie in afara municipiului. Cei mai vehementi in problema expulzarii manifestarii organizate in parteneriat cu cei de la Consiliul Judetean Vrancea si Camera de Comert au fost alesii PNL si PD-L. In timp ce liberalii vor sa-l insoare pe Bachus pe la Cringul Petresti, democrat-liberalii cred ca evenimentul ar putea fi facut pe stadionul din cartierul Mindresti. Propunerea lor nu este intimplatoare, mai ales ca simt ca Bachus 2009 poate fi acaparat in totalitate de PSD si folosit electoral in pre-campania pentru prezidentiale. In nici un caz Festivalul nu ar mai putea avea loc la Gara, spun alesii, mai ales ca ar deranja foarte mult locuitorii in virsta din cartier. "Propunem ca Festivalul sa se desfasoare intr-o zona in care sa nu deranjeze. Daca unii se bucura, altii suporta zgomot, mirosuri, aglomeratie, se distrug spatiile verzi si trebuie gasita o alta locatie decit bulevardul Garii", a declarat Nicu Tanase, liderul grupului PD-L. Din partea PSD a venit, in gluma, solutia: "sa-l mutam la Oborul de vite!". Replica lui Liviu Oloeriu nu a putut trece necomentata de Mugurel Malureanu, cel care la sedinta de ieri a CL a purtat toate atacurile formatiunii sale catre PSD. "Probabil asa stie PSD sa puna vrincenii pe primul loc, sa-i trimita la Oborul de vite! La Cring cred ca e bine, avem si asfalt nou", a comentat Malureanu. Social democratii au fost de parere ca Festivalul trebuie sa ramina in oras, dar ca ar fi bine sa se analizeze toate locatiile. Vasile Pintilie, consilier PSD, a punctat ca, mutindu-se evenimentul la Sud, ar mirosi a friptura si nu a gainat de la Avicola, in timp ce Nicu Tanase si Gheorghe Stan au amintit ca i se adauga si mirosul de "wc-u ambulant". Locatia de la Petresti, acaparata la toate parangheliile de PSD, a fost respinsa de edilul sef pentru ca la final de octombrie arata lugubru, e frig si "nu stiu cine s-ar duce acolo", dupa cum a spus Decebal Bacinschi. Pina la urma, nu s-a stabilit unde da cep butoaielor Bachus in acest an, dar cel mai probabil tot in glasul rotilor de tren de la Eurogara. Chiar daca refrenul cintecului de iubire celebru mai trebuie schimbat pe ici pe colo. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.