Ultima oră

Colonelul Nanu si-a luat ramas bun cu lacrimi in ochi

Raluca Manolache
2 sep 2009 1729 vizualizări
colonelul Aurelian Nanu a fost tradat de emotii la festivitatea de trecere in rezerva spunind ca se compara cu cea mai dificila interventie u lt. col. Flavius Chiscop este unul dintre cei mai tineri sefi de inspectorat din tara

Lt. col. Flavius Chiscop a preluat ieri comanda Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea dupa ce fostul sef, colonelul Aurelian Nanu, a iesit la pensie. In curtea unitatii s-a organizat festivitatea de trecere in rezerva si de predare a comenzii, Aurelian Nanu luindu-si "La revedere!" de la colegi. Acesta a fost cuprins de emotii in momentul in care a tinut discursul de dupa predarea stafetei, ocazie cu care si-a reamintit citeva din cele mai mari incendii produse in Vrancea. Acesta a trecut in revista incendiile devastatoare de la ISEH, Soveja, ILF sau explozia trenului de la Gugesti, "unde profesionalismul si daruirea pompierilor au limitat pagubele materiale si pierderea de vieti omonesti". "Incarcat de emotie, particip la cea mai dificila interventie din cariera mea. Pe ultima treapta a scarii de incendiu privesc in curtea devenita neincapatoare pentru aceasta mare familie, a celor care sint pregatiti sa actioneze in orice situatie, sa salveze orice fiinta aflata in pericol", le-a transmis pompierilor Aurelian Nanu. Dupa cei 35 de ani in cimpul muncii, Aurelian Nanu ii recomanda "urmasului" sau sa aiba grija de oamenii pe care ii are in subordine pentru ca la "interventii trebuie sa fim ca fratii" si sa ramina echidistant fata de orice fel de interventie din afara sau interiorul institutiei. "Consider ca am contribuit cu ceva la siguranta cetateanului avind in vedere ca am controlat si sprijinit activitatile de prevenire a incendiilor din judet", a mai spus Aurelian Nanu. Festivitatea s-a incheiat in sunetul sirenelor si in aplauzele pompierilor care astfel si-au luat ramas bun de la sef. Lt. col. Flavius Chiscop, cel care a preluat comanda, este unul dintre cei mai tineri sefi din tara, fiind imputernicit la comanda ISU la doar 33 de ani. "Pentru mine inseamna o incercare destul de importanta in cariera mea militara. Consider ca putina experienta a anilor, cei 12 ani de cind lucrez efectiv in cadrul grupului de pompieri, ma ajuta sa pot depasi toate incercarile la care voi fi expus in aceasta perioada", a spus Flavius Chiscop. Acesta se va ocupa mai mult singur de conducerea Inspectoratului intucit nu exista imputerniciti in cele doua functii de adjuncti, atributiile fiind indeplinite prin cumul de functii de alti doi colegi. Urmeaza sa se faca propuneri la esalonul superior pentru ocuparea acestor posturi. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 22 ore, 55 minute, 44 secunde
Sa aveti parte de cat mai multi ani de pensie, cu sanatate si bucurie! Tot respectul pentru munca dumneavoastra!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.