Ultima oră

Panciu e atit de linistit incit seful politiei isi permite sa faca naveta

Dan Chiriac
31 aug 2009 2295 vizualizări
In general avem conflicte spontane generate de consumul de alcool si starea de saracie, dar Panciul e un oras linistit , spune seful Politiei locale, Neculai Braileanu u Politia panceana lucreaza cu un efectiv complet, asa incit comandantul isi permite sa faca naveta

Neculai Braileanu a fost sef de politie in trei orase din judet. Intre februarie si martie 1997 acesta a fost sef la Marasesti, iar din 1997 pina in 2007 la Odobesti. Dupa ce comisarul sef Marius Nedelcu a plecat in misiune in Congo, Neculai Braileanu a preluat functia de sef la Politia orasului Panciu. "Panciu este un oras linistit. Eu am lucrat si la Marasesti si la Odobesti, unde existau unele probleme, dar zona Panciului este una fara probleme deosebite", ne-a spus comisarul sef Braileanu. Acesta adauga ca infractiunile cu violenta aproape ca lipsesc in oras."In general avem conflicte spontane generate de consumul de alcool si de starea de saracie. In primele opt luni ale anului am avut 13 infractiuni stradale sesizate, dintre care trei furturi din societati comerciale, opt furturi auto, una la Legea 61/1991 (a ordinii si linistii publice "" n.r.) si o tilharie care nu s-a confirmat. Din cele opt furturi din auto sase au fost solutionate, iar din cele trei din societati comerciale a fost solutionat un furt, iar doua sint cu autor necunoscut. De la inceputul acestui an singura fapta cu violenta a fost un viol, comis in Satu Nou, unde autorul a fost prins intr-o ora. Nu am avut crime, tentative de omor, vatamari corporale si nici furturi de bancomate", a mentionat Neculai Braileanu. Probleme mai apar la cele doua discoteci din oras, insa Neculai Braileanu spune ca acestea au paza si sint supravegheate video. "Agentii de paza sint verificati, sint angajati cu carte de munca, iar camerele video pot filma intreaga suprafata interioara. Am avut conflicte spontane, de multe ori in afara localurilor, dar acestea nu au degenerat", a tinut sa precizeze seful Politiei.

Politistii lucreaza in schimburi

Cit priveste schema de personal, aceasta este completa. "Putem lucra bine. Nu excelam la carburant, dar nici nu ne plingem. Este putina saracie, dar putem face si economii. Ne putem deplasa si cu un consum limitat de carburant", mai spune seful politiei pancene. Politistii de aici lucreaza in trei schimburi. Seful Politiei spune ca in fiecare noapte, pe strazi exista doua patrule, iar simbata actioneaza trei echipaje. "La rindul meu am o gazda unde mai ramin in oras atunci cind situatia operativa o impune sau cind sint razii. Nu imi plateste ministerul gazda, dar ma inteleg bine cu proprietarul si am rezolvat situatia", a precizat Braileanu. In acest moment, la Politia Panciu si in posturile arondate sint doi politisti care fac naveta, comandantul si ofiterul de ordine publica. "Este foarte putin fata de alte politii orasenesti", crede Braileanu. De la inceputul acestui an, politistii rutieri de la Panciu au aplicat 2.368 de contraventii, in valoare de 206.856 lei si au retinut 96 de permise. Politistii trebuie sa stea in strada si pentru ca orasul este tranzitat de DN 2L, drum pe care circula multe autoturisme care vin la sfirsit de saptamina in zona de munte, in special la Soveja. Cu toate ca si in aceasta zona exista paduri insemnate, seful politiei spune ca situatia nu se aseamana cu cea de pe Valea Milcovului. "Lumea de aici a apreciat altfel valorile. Nu au taiat padurea sa ramina cheala, au pastrat aurul verde. Oamenii sint mult mai asezati aici. In Odobesti, lumea a primit oameni din judetele Moldovei sau din comunele mai sarace din Vrancea, iar acestia s-au asezat in cladiri parasite de fostii proprietari. De aici au rezultat multe conflicte. In zona Sovejei lumea nu a acceptat astfel de elemente fara ca acestea sa aduca un profit societatii", spune Braileanu. Putini stiu ca seful politiei pancene a jucat rugby in tinerete, la Hidrotehnica Focsani, iar fiul sau l-a urmat in cariera. Alexandru Braileanu joaca la Olimpia Bucuresti, de unde a fost detasat de la Steaua. Totodata, Alexandru urmeaza Scoala de Ofiteri, dorind sa calce pe urme tatalui. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.