Ultima oră

POLITICA: Vasile Blaga: Guvernul isi va asuma raspunderea pe legile educatiei intre 5 si 15 septembrie, vedem atunci daca Executivul mai are majoritat

Ziarul de Vrancea
8 aug 2009 532 vizualizări
PD-L amana pentru luna septembrie termenul asumarii raspunderii de catre Guvern pe pachetul de legi privind educatia. Anuntul a fost facut de secretarul general al democrat-liberalilor, Vasile Blaga, intr-un interviu acordat Realitatea FM. Blaga a spus ca Executivul isi va asuma raspunderea "intre 5 si 15 septembrie", cand va vedea si daca mai are majoritatea in Parlament.

In urma cu aproximativ doua saptamani, premierul Emil Boc si ministrul Turismului, Elena Udrea, vorbeau despre o sesiune extraordinara a Parlamentului ce ar fi urmat sa fie convocata la mijlocul lunii august.


"Punctul de vedere al premierului a fost ca guvernul isi va asuma raspunderea pe acest pachet de legi si atunci vom vedea si daca guvernul mai are majoritate in Parlament", a anuntat Vasile Blaga, subliniind ca anuntul nu i-a luat prin surprindere pe colegii de coalitie. "Colegii de la PSD sunt in cunostinta de cauza. E un moment extrem de important de a vedea daca acest Guvern mai are sustinere", a continuat secretarul general al PD-L.


"Premierul nu o data a declarat ca este nemultumit de faptul ca s-au tergiversat foarte mult legile care se refera la modernizarea invatamantului romanesc. Erau astfel de nemultumiri vizibile, pentru ca inca din aprilie a atras atentia doamnei ministru ca intarzie cu prezentarea acestor legi", a explicat Blaga.


Informatia potrivit careia PD-L ar fi gasit pretextul de a elimina PSD de la guvernare prin convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului a aparut in presa de la finalul lunii iulie. Sursele HotNews.ro declarau atunci ca democrat-liberalii ar intentiona sa ceara sesiune extraordinara in a doua jumatate a lui august, iar in cazul in care social-democratii refuza adoptarea pachetului de legi pe educatie, PD-L ar rupe Coalitia. Au vorbit apoi oficial despre aceasta tema premierul Emil Boc si ministrul Turismului Elena Udrea, care au anuntat ca luna august va fi momentul pentru o astfel de verificare a Coalitiei.


de R.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.