Ultima oră

Un batrin i-a taiat gitul cu securea tovarasului de pahar

Dan Chiriac
29 iul 2009 1317 vizualizări
Victima si agresorul s-au cunoscut la coasa, insa pina la conflict au mai fost citeva paharele de alcool

O crima oribila a ingrozit comuna Soveja luni seara. Doi localnici, colegi de munca la coasa si ulterior de pahar, s-au luat la cearta si pina la omor nu a mai fost decit un pas. Politistii si procurorii vrinceni il cerceteaza pe Ion Chitroceanu, 54 ani, suspectat ca l-a ucis cu o lovitura de secure pe consateanul sau Marian Bulea, 30 ani. Agresorul a fost retinut si urmeaza sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva. "Noi am fost sesizati despre faptul ca Marian Bulea a fost gasit decedat in curtea locuintei lui Ion Chitroceanu, prezentind o plaga taiata in zona gitului. In urma primelor cercetari efectuate a reiesit ca victima s-a deplasat la domiciliul agresorului, iar pe fondul consumului de alcool a avut loc un conflict spontan, victima fiind lovita cu o secure la git. Am audiat mai mute persoane in acest caz, autorul recunoscindu-si fapta. Acesta a fost retinut pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta de urgenta, urmind ca in cursul zilei de miercuri sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva, daca acest lucru se va impune", ne-a spus Paul Mihaila, procurorul care se ocupa de caz. Cei doi s-au cunoscut in urma cu citeva zile, la coasa, unde au muncit impreuna. Luni seara, cei doi au baut mai multe ore, dupa care victima ar fi plecat acasa. De aici, varianta agresorului pare desprinsa din filme. Acesta a sustinut ca victima ar fi intrat peste el in curte si l-ar fi amenintat ca-l omoara, desi in timpul anchetei nu s-a gasit nimic care sa arate ca tinarul ar fi dorit sa-l atace pe consatean. Mai mult, acesta a declarat ca victima ar fi venit cu mai multi prieteni pentru a-si duce planul la capat. O singura lovitura de secure i-a sectionat gitul tinarului, iar acesta a murit pe loc ca urmare a pierderii masive de singe. Desi fapta este de un sadism infiorator, procurorii il vor cerceta pe barbat doar pentru infractiunea de omor, asa cum prevede legea in astfel de cazuri. Ion Chitroceanu este recidivist, avind un cazier bogat. Acesta are ultima condamnare tot pentru o fapta asemanatoare, care nu a fost dusa pina la sfirsit. Atunci, suspectul ar fi amenintat cu un cutit o persoana intr-un local din comuna. Ion Chitroceanu traieste in concubinaj si are o fiica de 29 de ani, plecata la munca in Italia si care trebuie sa se intoarca acasa in aceasta vara. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 5 ore, 47 minute, 38 secunde
In conditiile in care la Soveja nu se face nimic pentru socializarea sovejenilor, respectiv serbari campenesti, spectacole,festivaluri, adunari populare,la care oamenii sa aiba prilejul sa-si mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.