Ultima oră

Cazul barbatului strivit de compactor, in atentia ITM

Raluca Manolache
23 iul 2009 985 vizualizări
Barbatul era incadrat pe functia de paznic si nu avea ce cauta pe utilaj u barbatul nu avea nici permis de conducere

Muncitorul strivit de un utilaj care preseaza asfaltul pe carosabil este din Marasesti si lucra de citeva zile la firma care se ocupa de modernizarea drumului national Focsani-Ojdula, ce trece prin comuna Birsesti. Ion Giot, de 42 ani, a fost angajat la firma Moviment Terax SRL din Jaristea ca muncitor necalificat, pe postul de paznic, motiv pentru care nimeni nu isi explica ce cauta in utilajul de 16 tone in momentul accidentului. De altfel, politistii au aflat ca acesta nu avea permis de conducere, iar utilajul nu era inregistrat. Se pare ca barbatul a luat atelajul in afara orelor de munca. "Fara a avea permis de conducere, in timp ce conducea din directia Tulnici-Valea Sarii un cilindru compactor marca Hamm, neinregistrat in circulatie, intr-o curba cu inclinatie 20% a pierdut controlul utilajului, a intrat in coliziune cu un parapet din piatra de pe partea dreapta a sensului de deplasare, rasturnindu-se pe partea carosabila. Barbatul si-a pierdut viata", spune comisarul sef Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al Politiei. Pe fir au intrat si inspectorii de munca care incearca sa vada cine se face vinovat de producerea accidentului. Inspectorul sef Victoria Diaconu spune ca se fac cercetari, cazul fiind preluat inca de marti seara de inspectorul de specialitate. Acesta a luat legatura cu martorii si cerceteaza daca firma la care barbatul muncea respecta legislatia muncii, pe linia sanatatii si securitatii. "Vom avea nevoie si de certificatul medico-legal pentru a vedea daca barbatul avea vreo problema de sanatate", spune inspectorul sef de la ITM Vrancea. In urma verificarilor, inspectorii vor decide daca trebuie aplicate sau nu sanctiuni pentru nerespectarea Legii 319/2006 privind protectia si securitatea muncii. Trupul barbatului urmeaza sa fie ridicat de la Serviciul de Medicina Legala, firma la care acesta lucra urmind sa suporte toate cheltuielile de inmormintare. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 23 ore, 49 minute, 29 secunde
Asa-i in Romania:Omul nepotrivit la locul nepotrivit: inginerii sunt ministri la sanatate , medicii sunt ministri la agricultura...Vedeti la Vintileasca va rugam , cum circula pe sosele autoturisme citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.