Ultima oră

Pompierii au ars cu amenzi de 41.000 lei

Raluca Manolache
11 iul 2009 859 vizualizări
Stingatoarele lipsesc cu desavirsire din institutii

Lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au efectuat in acest an 288 controale de prevenire a incendiilor, fiind vizati operatorii economici, autoritatile locale, institutiile publice, obiectivele de investitii si societatile de proiectare. In urma acestor controale au fost constatate 2.301 deficiente privind apararea impotriva incendiilor, astfel incit au fost aplicate 18 amenzi contraventionale, in valoare de 41.000 lei. "Principalele nereguli constatate pe timpul controalelor au fost inceperea lucrarilor de extindere sau modernizare fara obtinerea avizului de securitate la incendiu, functionarea fara obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu, nedotarea spatiilor cu mijloace de prima interventie (stingatoare) in cazul unor situatii de urgenta, elementele combustibile din constructia acoperisurilor nu sint protejate cu substante ignifuge, instalatiile electrice de iluminat si forta se exploateaza cu defectiuni, improvizatii sau fara protectia corespunzatoare fata de materialele combustibile, prin utilizarea de: sigurante fuzibile necalibrate, corpuri de iluminat cu incandescenta neprevazute cu globuri de protectie, conductori electrici pozati pe materiale combustibile", a precizat slt. Cristina Duta, purtatorul de cuvint al ISU Vrancea. De asemenea, in primul semestru al acestui an s-au emis 40 de avize de securitate la incendiu si 40 de autorizatii de securitate la incendiu. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.