Ultima oră

Cheltuielile spitalelor, la vedere

Raluca Manolache
9 iul 2009 957 vizualizări
Comisia mixta ce controleaza spitalele din Vrancea ar trebui sa finalizeze actiunea pe 10 iulie Spitalele sint obligate sa faca publice cheltuielile lunare.

In acest sens, Ministerul Sanatatii a lansat o aplicatie on-line unde toate unitatile sint obligate sa afiseze modul in care si-au gestionat bugetul alocat. Situatiile vor putea fi vizualitate pe site-ul www.ms.ro, la sectiunea "Monitorizare cheltuieli spital". Astfel, portalul MS cuprinde date privind cheltuielile curente si cele de capital. în cadrul acestora pot fi urmariti peste 60 indicatori privind cheltuielile de personal, ca indemnizatiile de conducere, plata orelor suplimentare, cheltuielile cu deplasarile, dar si cele de bunuri si servicii,cum ar fi cheltuielile pentru medicamente, materiale sanitare, reactivi sau dezinfectanti, alocatiile pentru hrana. "Afisarea publica, in fiecare luna, a cheltuielilor, nu este o optiune, ci o obligatie, pentru ca de indeplinirea raportarii va depinde continuarea finantarii tuturor spitalelor. Conform contractului cadru, unitatile medicale sint obligate sa inregistreze datele in aplicatie in primele trei zile ale lunii. Sint peste 60 de indicatori de cheltuieli care trebuie sa fie completati si care vor fi afisati", a declarat dr. Ion Bazac, ministrul Sanatatii. Aplicatia MS realizata gratuit de catre Oracle Romania face parte dintr-un memorandum de colaborare, fiind pusa in aplicare dupa demararea unui control la spitalele din tara cu datorii catre furnizorii de medicamente si materiale sanitare. De altfel, comisia mixta de la Ilfov care verifica Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, Spitalul din Adjud si Spitalul din Panciu va trebui sa finalizeze actiunea pina pe 10 iulie. Obiectivul principal al controlului este analiza serviciilor medicale realizate si nedecontate, comparativ cu arieratele inregistrate si modul de angajare a fondurilor fata de bugetul stabilit. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 3 ore, 22 minute, 25 secunde
Spital oras Marasesti,7Iuliea.c. In fata laboratorului de analize medicale bolnavii se agita.Cu o zi in urma ,deoareece chimist Manoliu Carmen ,din motive justificate,nu venise la servici, nu se citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.