Ultima oră

Traversarile neregulamentare fac tot mai multe victime

Dan Chiriac
13 iun 2009 877 vizualizări
Politistii vrinceni spun ca aceste accidente se produc mai ales pe soseaua europeana care tranziteaza judetul de la Adjud la Slobozia Bradului u la nivel national a fost lansata o campanie de prevenire care se adreseaza pietonilor

Directia Politiei Rutiere a declansat o noua campanie pentru prevenirea accidentelor rutiere produse in urma traversarilor neregulamentare a pietonilor. Masura se impunea cu atit mai mult cu cit statisticile efectuate de politisti arata ca traversarile neregulamentare sint una dintre cauzele principale a multor accidente produse pe sosele din tara. Nici in Vrancea situatia nu sta altfel, statistica relevind ca multe persoane care au traversat prin locuri nepermise au fost accidentate de masini, sau chiar si-au gasit sfirsitul sub rotile automobilelor . Politistii spun ca, in general, aceste accidente se produc pe soseaua europeana care tranziteaza judetul de la Adjud la Slobozia Bradului, dar si pe alte drumuri nationale. Multi dintre locuitorii localitatilor de pe aceste sosele ignora regulile de circulatie si pot ajunge sub rotile masinilor. Cel mai grav incident de acest fel s-a produs in urma cu o luna la Golesti, cind un copil de nici doi ani a fost strivit de rotile unui camion, condus de un sofer baut. Desi soferul camionului a sustinut ca fetita i-a sarit in fata si nu a putut sa evite impactul, insa analizele de singe au indicat o alcoolemie de 0,10 grame la mie. Alte accidente de acest gen s-au produs la Garoafa si Marasesti, dupa ce doi minori au fost lasati nesupravegheati si au trecut neregulamentar strada. Un alt accident mortal cu aceasta cauza a avut loc in luna februarie, linga Garoafa, cind un barbat a carui identitate nu este nici acum cunoscuta a fost lovit de un autoturism Renault, condus de un adjudean. Si alte persoane au ajuns la spital dupa ce au traversat strada prin loc nepermis si fara sa se asigure, si sint inca in recuperare din cauza unei clipe de neatentie. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.